Fast i Mexikanskt fängelse

Hade helt och hållet glömt av historien om vad som hänt familjen och hur jävla galet det var. Var, för några saker har ändrats sen sistens.

Men OK. Så i familjen jag bor hos finns det  x antal hundar (känns som att det bara blir fler och fler) 3 ungar och en utbytesstudent och hennes jäkla japanunge som skriker och hoppar på morgonen, inte lika gullig längre :)

Men mamman och pappan i familjen åkte på semester någonstans i Mexiko i två veckor och hade det trevligt och hela den biten. Mannen är från Kanada och varit gift men Kvinnan från USA i 17 år och dom har bott i San Diego under den här tiden. När dom båda ska åka över gränsen från Mexiko till USA (San Diego ligger typ 10-15 mil från gränsen) blir mannen stoppad och omhändertagen. Kvinnan tvingas åka tillbaka hem medan mannen slängs in i fängelse. Jag är inte hundra på anledningen men det hade något med bevis att göra, att han inte var amerikansk medborgare utan kanadensisk. Så den har mannen slängs in i ett mexikansk fängelse som ska vara helt ruttet och värdelöst, ungefär sånna man ser på film. I det fängelset var maten dålig och allt var praktiskt taget skit.

Men så tänker man, HEY, dom har ju varit gifta i 17 år och är allt annat än terrorister, har barn ihop och har bott i USA länge, hur kan det hända?

Det kommer lite senare fram att deras äktenskap inte varit gilltigt då kvinnan var gift medan en man innan honom men skiljde sig. Här behöver man vänta 6 månader innan man gifter sig igen, vilket dom gjorde, men när hon skickade in papprena fyllde hon inte i datumet, vilket dom gjorde där (ingen aning om vilken instans som sköter sånt här). Så hennes äktenskap med hennes nuvarande make är alltså inte gilltigt och dom har inte varit gifta i 17 år enligt detta. Hon måste bevisa detta för att snabbara kunna få hem sin man. Så hon kontaktar sin exmake och ber honom fixa med några papper, vilket han inte ville då det skulle försvåra något för honom eftersom han också gifte om sig senare (inte hundra på vad eller varför dock).

Krångligt än så länge, roligare blir det.

Så hon bokar en tid i domstolen i Los Angeles så att hon ska få rätt så att hennes äktenskap inte är ogilltigt. Det var ungefär här jag kom in när jag kom hit, så nog var det en soppa allt. En vecka senare åker hon till LA och får rätt, hon har alltså varit gift under dessa 17 år. Hennes make sitter fortfarande kvar i det mexikanska fängelset men klarar sig nog ganska bra. Jag har sett några bilder på honom och han är rätt muskulös så jag skulle aldrig gett mig på honom i alla fall. Kvinnan ringde hans jobb och berätta hur allt låg till och dom sa att han tillfälligt fått sparken men att han får jobbet tillbaka när han kommer tillbaka, för det skulle ta tid. Någon dag i förra veckan väcktes han på natten och flög hem till Kanada där han kommer att stanna mellan 3-14 månader innan han får komma tillbaka till San Diego och hans familj.

Så nu väntar vi alla bara på att se vad "domen" blir och hur lång tid det kommer ta innan han kan komma tillbaka till värmen och solen igen.

Det var nog hela historien, helt tokigt. Amerikaner och Kanadicker är la Mexikos minsta problem i alla fall...

 - - - - -

Take care and may God bless you all


Kommentarer
Postat av: Du vet vem

Fy fan för byråkratin i USA. Ett sjukare land får man leta efter. Finns det någon människa i världen som USA inte ser misstänktsamt på?

2008-08-23 @ 13:19:53
Postat av: Spjuth

Det var mexarna som stoppade honom och inte USA, annars hade han suttit i amerikanskt fängelse.

2008-08-24 @ 04:01:29
Postat av: Ante

Ja, för att USA bestämmer och mexarna följer ju bara deras idiotiska regler.

2008-08-27 @ 22:55:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0