Kall regnig avslutning

Det man befarade skulle vara slutet på en dålig sommar visade sig också vara det. Inte ens de små ljusglimtarna smhi gav om att sommaren skulle förlängas ett tag infriades. Suck smhi, vårt nya sj?

 - - - - -

Jag är ju uppenbarligen för dålig på det här nu. Jag ger upp ambitionen om att hålla fasta dagar där jag lägger upp nytt så går jag på känsla istället. Men en bebbe med i bilden kanske det blir lättare/svårare - who knows, behöver ju ändå dra till skolan med datorn. Så kanske blir lättare att ventilera då?

 - - - - -

Men det är ändå ok att vara förbannad och pessimistisk när gnaget spelar som de gör. Damn att Stahre & co fått ihop det så bra redan första säsongen. Kanske vågar hoppas på en topp tre/fyra placering de nästkommande åren också...? För sällan har det varit så kul att följa allsvenskan som när AIK vinner mer än en match i rad och wannabe storlag som elfsborg åker på 5-0 förluster mot gröthalsar. Yummie!

 - - - - -

Hur jävla mycket kan det regna i göteborg egentligen? Orka med att köpa gummistövlar och regnrock, nepp, kanske dags att flytta staden en aning..

 - - - - -

Det är så jobbigt kluvet vad gäller bottenstriden att det inte finns. Jag tror nog ändå någonstans att jag vill se hifdif i allsvenskan. Stockholms motsvarighet till äm äff äff - så kan de inte vinna och hota mot titlarna så kan de få vara kvar även om jag gärna ser 6poängs lag komma upp. Dryga värre med att de skulle vara kvar är ju att de skulle torska mot alla andra topplagen mot tagga till extra och ev plocka poäng mot gnaget... så jag passar på frågan om jag vill att de ska åka ner. Tills vidare i alla fall. Nu kör jag på BP och HBK.

 - - - - -

Sen tycker jag det är en störande fokusering tidningarna börjat göra nu när hockeyn drar igång. Tycker det är helt åt hel..singland att rapportera om hockeyallsvenskan och elitserien före allsvenskan. Största sporterna ska komma först. Prioriteringen ska vara 1. Zlatan 2. AIK fotboll 3. AIK hockey 4. Någon elitseriematch i hockey kanske. Jag vill inte se speedway före toppmatcher i allsvenskan eller om emma, johanna, kalle i orientering/dart före ett toppmöte i allsvenskan. Bredden i SVT i all ära men är man utan konkurrens största sporten i Sverige och världen så får fokus också ligga där.

 - - - - -

Tycker även det är YTTERST bekämmande att gnagets vd går ut och beklagar hur dåligt det skulle vara för AIK om hifdif åkte ur. WTF!? Kanske två sidor av ett mynt? Fler poäng mot dassgäng=högre placering=högre publiksiffror? Börjar lukta lika illa som när man inte räknade in publikförluster när Wilton såldes. Första och sista gången jag ger cred till dif som faktiskt gjorde det bra och behöll deras spelare under lagets enda bra 1000 dagar - i deras historia.

 - - - - -

Jag ska inte ritkigt såga hockeyn vid fotknölarna(även om det bara är ett företeelse bland i-länder i norr). För att inte ens ha 70 000 utövare har landslaget gjort det emellertid bra (inse att kanada och ryssland är galet mycket bättre?), men hur i hel...singland kan man vara så sjukt dåliga och hur kan man vilja orka med alla dessa betydelselösa matcher som inte spelar någon annan roll än att suga ut pengar (läsa alla onödiga cuper). Hade varit intressant att se vad som hänt om fotbollen försökt sig på samma sak och att ha 5 cuper om året i de nordiska länderna och alla spelare från allsvenskan skulle vara med - annars blir man sur...

 - - - - -

Läste lite intressant info som RIF (riksidrottsförbundet) och SCB (statistiska centralbyrån) tog fram om vilka sporter som är de största till antalet utövare.

1) Fotboll 651.950
2) Golf 272.983
3) Friidrott 268.583
4) Innebandy 251.733
5) Skytte 224.333.

..därför tycker jag också att mycket fokus borde ligga där... inte BARA för att det helt odiskutabelt är världens största sport.

 - - - - -

Det var någon som sa till mig för sisådär 4-5 år sedan att derbyt AIK-dif var ansett som ett av europas topp 20 hetaste derbyn. Var det rent skitsnack eller har verkligen svensk fotboll sjunkit så lågt att det inte ens platsar på topp 50 listan längre, eller vad är det frågan om egentligen? I aftonbladet hade man en artikel från Daily Mail som rankade de 50 hetaste i Världen som man skulle uppleva innan man dog:

50) Anderlecht–Club Brügge, Belgien.
49) Blackburn–Burnley, England.
48) Colo Colo–Universidad de Chile, Chile.
47) Marseille–Paris St Germain, Frankrike.
46) Aris Saloniki–Paok Saloniki, Grekland.
45) Newcastle–Sunderland, England.
44) Barcelona–Espanyol, Spanien.
43) Rosario Central–Newell's Old Boys, Argentina.
42) Barcelona SC–Emelec, Ecuador.
41) Rapid Bukarest–Steaua Bukarest, Rumänien.
40) Sheffield United–Sheffield Wednesday, England.
39) CSKA Sofia–Levski Sofia, Bulgarien.
38) Hapoel Haifa–Maccabi Haifa, Israel.
37) 1860 München–Bayern München, Tyskland.
36) Sparta Prag–Slavia Prag, Tjeckien.
35) Lyon–Saint Etienne, Frankrike.
34) Atletico Madrid–Real Madrid, Spanien.
33) AEK Aten–Panathinaikos, Grekland.
32) America–Chivas, Mexiko.
31) Cardiff–Swansea, Wales.
30) Al Ahly–Zamalek, Egypten.
29) Penarol–Nacional Montevideo, Uruguay.
28) Dundee–Dundee United, Skottland.
27) Manchester City–Manchester United, England.
26) Schalke–Borussia Dortmund, Tyskland.
25) Internacional–Gremio, Brasilien.
24) Benfica–Porto, Portugal.
23) CSKA Moskva–Spartak Moskva, Ryssland.
22) Besiktas–Fenerbahce, Turkiet.
21) Ferencvaros–Ujpest, Ungern.
20) Dynamo Zagreb–Hadjuk Split, Kroatien.
19) Arsenal–Tottenham, England.
18) Genoa–Sampdoria, Italien.
17) Aston Villa–Birmingham, England.
16) Hearts–Hibernian, Skottland.
15) Everton–Liverpool, England.
14) Kaizer Chiefs–Orlando Pirates, Sydafrika.
13) Wisla Krakow–Cracovia Krakow, Polen.
12) Millwall–West Ham, England.
11) AC Milan–Inter, Italien.
10) Palmeiras–Corinthians, Brasilien.
9) Olympiakos–Panathinaikos, Grekland.
8) Roma–Lazio, Italien.
7) Liverpool–Manchester United, England.
6) Ajax–Feyenoord, Holland.
5) Barcelona–Real Madrid, Spanien.
4) Partizan Belgrad–Röda Stjärnan, Serbien.
3) Celtic–Rangers, Skottland.
2) Fenerbahce–Galatasaray, Turkiet.
1) Boca Juniors–River Plate, Argentina.

Får la se om man inte kan beta av någon med tiden i alla fall.

 - - - - -

Snart babytider, tiden tickar, får se vad som händer inom den närmsta framtiden - spännande värre.

 - - - - -

Take care and may God bless us all


RSS 2.0