Alex Schulman

När jag efter sista provet satt och började rensa datorn på gamla dåliga musikallåtar, politiska ungdomslåtar och gamla skämtsamma power point slides som det ett tag var så poppis att massinvadera varandra med. Lite samma stuk som alla dumma j-vla kommentarer på facebook, youtube och alla ställen där man kan kommentera. Vem tror att du blir hemsökt, blir kysst, träffar kärleken i ditt liv om du inte skickar vidare kommentaren till femtioelva kompisar inom 30 sek? Störigt värre!

 - - - - -

Trevligt med poäng mot elfsborg även om det förmodligen var första gången som AIK faktiskt varit närmast att ta poäng på ett bra tag. Det var la den där matchen på Råsunda då för några år sen, den förbannade vändningen sista 5. Och djyrgår'n, ständigt detta djyrgår'n... Ja vad kan man säga, äh resultaten talar för sig själva...

 - - - - -

Så under denna rensning av skit och ingenting kom jag över ett word-dokument som jag sparat sedan något år tillbaka som Alex Schulman skrivit. Den är ganska skön och ännu roligare hade det ju varit om jag sparat alla upprörda elfsborgares kommentarer, för det var minst lika roligt.

Elfsborg spelar Champions League-kval mot Valencia i veckan. Detta patetiska Elfsborg, ett lag som är byggt av en kommunledning som vill ha lite "fart och flärd" i bygden. Elfsborgs tränare, en tunnhårig man med en tofs i pannan, säger att han tror att laget har bra chanser, i alla fall på hemmaplan. Varför, jo, för att hemma spelar de på en plastmatta. Och det tycker inte spanjorerna om. Jag kan berätta för Tofsen att det tycker ingen om, för man spelar inte fotboll på plastmatta. man spelar den på gräs. Det gör man i hela Europa och det gör man i Stockholm också. Men inte i Borås. Tofsen tror också på "grymt drag" på läktarna. Och jag blir full i skratt, för "Borås Arena" som den så löjligt heter tar väl bara in 10 000 personer. Det låter kanske inte helgalet, i alla fall inte för Valencia som är van att spela inför 70 000 människor. Det finns ingen fotbollskultur i Borås, det finns inga fans, det finns bara ortsbor som tycker att det är roligt att se på "det nya spektaklet". Om ett år är det kanske handboll som gäller i bygden. Och kommunen flåsar då bort till en annan del av staden för att bygga en ny arena, för handbollspelare. Eller så kanske de bygger en vattenpark. En vattenpark, det är vad som kan ge bygden lite "fart och flärd". Och då ekar det tomt igen på Borås Arena. Kvar finns bara en man med tofs i pannan som har en kroppshållning som påminner om Shrek.

Jag retar mig på det där kommunlaget så in i helvete, därför att det i den klubben finns en mentalitet som pendlar mellan det malliga och det patetiska. Kommungubbar som sitter feta och pustade i sina Dressmann-kostymer och lägger upp planer för att erövra Europa. Det är både malligt och patetiskt. Elfsborg kommer att köra med ett 8-1-1-system och därför kommer de väl inte få storstryk. Men jag hoppas det ändå. Hoppas de förlorar med 5-0 eller så. Och så hoppas jag att någon tar några raska kliv fram till Elfsborgs tränare och rycker av honom den där tofsen.


 - - - - - 

Take care and may God bless us all

Derbysaigrr

Efter groteska streamingproblem fick jag nöja mig med att sitta och lyssna på radion för att följa derbymatchen. Sr.se sattes på och det tog inte många minuter innan ett sjudundrande mål gjordes. Tråkigt värre var ju bara att höra målet och inte få se projektilen förrän efter matchen och snacka om projektil. Obolo obolo obolo, ständigt denna obolo. Man kan ju inte annat än att hålla med i kören om hur bra obolo är MEN jag känner mig ganska optimistisk för framtiden, även en sådan utan honom. Jaja han är über på huvudet, sinne för spelet, löper rätt med mera. Men tänk speeden vi skulle få med CH och Thorstensson på topp, lägg där till också Özkan och Mutumba på ytterkanterna. När f-n såg man sån speed i gnaget senast?

 - - - - -

Ibland är världen allt bra uppfuckad...

 - - - - -

Lider lite med bajen faktiskt. Av någon sjuk anledning verkar de ha fått ta smällarna för att systemet och nämnderna vill sätta nivåer de inte ens själva kan försvara. Sjukt system där Augustsson och Henke kan bete sig som idioter och få mildare straff än Davies idiotiska armbåge. Särbehandling? Hårdare mot bajen? Utan tvekan! Men så ska ju bajen ligga där nere och lira samba. Det känns lite som fornstora dagar med dif som är galet ojämna, bajen som bara är kassa och AIK med sitt starka försvar (lär jag la få äta upp när elfsborg gör 5 mål imorgon), luktar 90-tal?

 - - - - -

Shit alltså, hur jäkla fantastiskt vore det inte om AIK kunde köpa loss Råsunda och rusta upp den!!?? Får ju nästan gåshud av bara tanken att vara kvar och skippa någon vi-döper-alla-till-swedbank-arena-som-förbundet-vill-ha-jättestor-publik-på-men-inte-tänker-på-AIK-alls. Näpp, jag håller med trubaduren jag Råsunda tillhör oss, ett fotbollsstadium för riktiga supportrar. Men men, we'll see...

 - - - - -

Take care and may God bless us all

Derbydags

Ikväll smäller det, Sveriges enda riktiga fotbollsderby går av stapeln och två formstarka lag ställs mot varandra. Kan nog bannemig inte minnas när djyrgår'n och AIK varit såhär formsvaga. Mmm gnaget må ha tagit poängen men man frågar fortfarande Columbus efter vägen till formen, eller så borde man sluta göra det...

 - - - - -

Som väntat blev det en fantastiskt dålig placering igen för schweden i ESC. Det är jobbigt när man på förhand vet att det kommer gå åt skogen. Det enda rolig och positiva med detta är ju om björkis-mannis faktiskt kickas och ska behöva hitta sig en annan sysselsättning. Det vore la inte helt tokigt ändå tycker jag. Jag förlorade vadet mot Savvina eftersom hon var närmare placeringsmässigt var Grekland och Sverige skulle hamna. Så pga detta så kommer jag behöva genomlida hela nästa års ESC för att jag torska. Kanske dags att lyssna på nörjes bidrag, eller så väntar jag tills jag kommer hem och får lyssna på den hela året och fram till nästa års tillställning.

 - - - - -

Ibland är djyrgår'n rätt roliga av sig. Jag snackar inte bara för att dom glädjer mig med sitt vacklande spel och sin fantastiska tränare med sina uttalanden utan deras souvenirer. Jag ville tända till och tagga så gott det går härifrån och kom över en fantastisk bild på dif.se.

                                                                          

Ja vad ska man säga? Jag bugar och bockar, fantastiskt initiativ, all kred till dif!

Jag tror och hoppas på att det slutar 1-2 ikväll. Gnaget är ju bortalag...

 - - - - -

Take care and may God bless us all


Dags för showen

Det var den upphausade ESC på plats i tv rutan igen, inte i USA men nog på så många andra platser. Det är faktiskt rätt skönt att inte kunna följa den utan bara göra annat. Sen så kan jag ju då avslöja att Sverige till sist hamnar på en 18e plats, skulle det bli bättre än topp 15 tycker jag vi byter gren och ger henne priset för årets bragd. Alternativt anmäler de bestämmande för korruption. Grekland i sin tur kommer få bronsmedaljen och slutar som nöjd trea.

Det enda jag skulle vilja se är om ryssarna kommer köra den där grejen som Tingeling gjorde. Har ju inte sett den men av alla sågandes (dom som inte gillade den) reaktioner så förmodar jag att det måste varit bra. Det är ju ofta kul med fördomar liksom, ahmen jamenna hallåå.

 - - - - -

Förbaskat tråkigt att Philip och Fredriks söndagsparty inte var roligare. Dom som alltid brukar lyckas annars. Hoppas avsnitt två blir roligare...

 - - - - -

Skadeglädjen är SJUK när man ser lillbröderna åka på nitlott efter nitlott. Helt underbart att djyrgår'n, brajen OCH if ellos torska sina matcher i cupen på kuppen. Bara hoppas man slår mjällby så är vi kanske snart i vår första cupfinal sen... ja när fan var gnaget i final i cupen senast? 2002-2003 kanske? Men innan dess, vilken match som väntar. Sveriges egentligen enda derby och vad vore inte skönare att att verkligen trycka ner lillebror än mer i skiten och låta dom få smaka på bitterheten? Men i vanlig ordning så blir det ett krig, allt annat än ordnat spel och små marginaler samt individuella misstag som avgör.

 - - - - -

Take care and may God bless us all

Correspondents Dinner

På C-SPAN under lördagen var det dags för det årliga Radio & TV Correspondents Dinner. I vanlig ordning fanns representater från alla de stora företagen och de flesta små med när presidenten och en komiker underhöll dom. Det brukar alltid vara ganska underhållande och iår var det (självklart) Obama men också Wanda Sykes som  stod för större delen av underhållningen. Detta fick ju mig att minnas dom underbara tillfällena som Bush var med. Jag förmodar att syftet är att underhålla och köra en schysst eller i alla fall schysstare och underhållande ton mot media. Så döm själva, vilken som är roligast.

Bush 2007
Obama 2009
 - - - - -

Nedräkningen har börjat, inte långt kvar innan Sveriges sommarvärme drar igång då jag anländer. Trevligt värre, lite mer köttbullar och lite mindre quesadillas. Passa på att jobba på brännan om man hinner.

 - - - - -

Lars Lagerbäck gjorde ett trevligt intryck i bingolotto, kikade på klipp från tv4s hemsida och ja, jag har nog svängt aningen, han kan la få förtroendet över VM2010 om vi skulle gå dit. Men att i lik svenssontakt säga att vi ska vara jättenöjda för vad han gjort och att det inte går att förvänta sig något mer för att "Sverige är ju så litet" är ju bara skitsnack. Hmm Danmark vann EM 92 och Grekland 2004 så varför i hela fridens namn skulle inte Sverige kunna göra det? Inget av länderna hade någon Zlatan... enough said. Att nöja sig med att åka ut i åttondelen är bara BS. När Lars går ersätts han självfallet av Svennis. Lagrell och Hellströmer får också mer än gärna gå samtidigt, orkar inte med dom. Smått hycklande säger dom ena stunden hur SEF (Svensk Elit Fotboll) har allt ansvar över elitdelen men sen sitter dom i SVFF (Svenska Fotbolls Förbundet) och agerar utifrån vad SEF borde göra. Släpp taget, när äntligen supporterhatande Bosse Lundquist borta så ska nog Bosse Johansson kunna visa att eliten är uppvuxen och inte behöver hålla handen med pappa SVFF längre. Dags att slänga bort kryckorna och börja gå på egna ben.

 - - - - -

Sista fotbollskommentaren. Shit vad jobbigt det ska behöva vara att hålla på AIK då! Är det inte det sportsliga så ska det la vara det ekonomiska istället. Hoppas bara vi får mycket för Obolo, några kassar till och säkra kassan för några säsonger till tack. Var är alla hål egentligen? Hur kan man göra så enorma misstag eller misslyckanden att man går miljoner och miljoner back? Ligger det på lönerna, uteblivna framgångar, felkalkylering av budgeten eller var? Om uppgifterna på 8 miljoner back från ifjol stämmer är ju det fan bara skrämmande. Det måste ju nästan innebära att denna säsongs beräkningar inte kommer vara speciellt positiva när man summerar dom sen. Så till vida framgångarna inte kommer då och publiken där till.

 - - - - -

Take care and may God bless us all

Från gäng till Harvard

San Diego Unified School District Community Relations Department hade sin Partnership in Education 27th Annual Community Recognition Event på Sea World igår. Sex personer från Circle K, jag var självfallet en av dom, representerade vår skola SDSU och fick under drygt två timmar lyssna på tal, vara med under prisutdelningar och en galet härlig historia. De flesta bedriver någon form av ideel verksamhet för att antingen hjälpa till skolorna med utbildning, erfarenhet och säkerhet. Det var en man som för cirkus 10 år sedan startade upp ett program som ska hjälpa ungdomar i gäng att komma in på rätt spår och prioritera skolan. Så en kille var där och mottog priset i grundarens frånvaro och denna killen var en student till honom som lyckats. Han han gått från en våldsam vardag till att idag tackat nej till Yale för att istället gå på Harvard. Då kan man minst sagt säga att programmet fungerat!

 - - - - -

Jobbigt värre att AIKs kräftgång verkar fortsätta. Nog för att TFF är bra och att jag gillar deras nya spelstil, tillsammans med örebro, men kom igen nu Gnaget. Det får mig utsökt att minnas det jobbiga 2004 året när jag lirade låten "Vakna Gnaget" på repeat.

 - - - - -

Tiden går och vi börjar med stomkliv närma oss Finals Week. Perfekt tid att sitta ute i det vrålvarma vädret och plugga. Gick med mjukisbyxor ute igår morse och det kan ha varit den mest otrevliga upplevelsen på länge, för j-vlar i min låda vad det var varmt, klibbigt och obekvämt det blev...

 - - - - -

Take care and may God bless us all

Valborgdags

Självfallet ska man ta tillfället i akt att skicka grattis till Hans Majestät Konungen, så Grattis!

 - - - - -

Ja då fortsätter svininfluensan att spridas och den har kanske nått SDSU. Alla studenter fick ett mail om att tester har gjorts och skickats till San Diego County Health Department. Så vi får la se om några dagar vad resultaten visar, vore ju lite småkul om det kunde vara negativa. Orkar ju inte oroa sig en massa såhär veckorna innan sista proven och allt.

 - - - - -

Inte för att jag följer elitserien i hockey speciellt intensivt men wtf! Så nu ska dom bryta sig ur för att dom är så mycket bättre och kan få tjäna mer pengar. Att dif ens räknas med i den gruppen är ju ett så sjukt stort skämt. Lite extra roligt är det också för att djurgårdare och annat löst folk som hackat på AIK och gnagare för hybris och vid tillfällen "skulle vara för bra för serien". Snacka om right back at you. Något som hade varit lite småkul hade varit om hockeyförbundet haft monopol så att dom lagen det gäller, inte fått spela någon hockey i Sverige alls. Men men, vi får la se vad som händer framöver.

 - - - - -

Take care and may God bless us all

RSS 2.0