Spridning av svininfluensan

Det gick snabbt, det gick jävligt snabbt för svininfluensan att sprida sig. Från ena dagen misstänkte man att någon i New York området Kunde ha drabbats av den och till andra där vi nu står idag, där ett drygt dussintal har drabbats i Kalifornien. Tråkigt nog så har The Public Health Deprtment konstaterat att 7 stycken fall och 8 stycken misstänkta fall är drabbade av svininfluensan, här i San Diego enbart. Det är nästan drygt oroväckande hur snabbt det går, men å andra sidan skickades vaccin från Atlanta som (när de skickat klart sista lasset) kommer täcka varje kaliforniabo om det skulle behövas.

 - - - - -

Det är tråkigt att fokuset blir så felfokuserat när det borde vara på försvaret, för hur kan AIK släppa in 3 baljor? Nä, skämt åtsido. Vore trevligt om det kom fram någon smart jäkel som uppfunnit vaccin för svininfluensan... gärna för AIDS när vi ändå behöver seriös hjälp.

 - - - - -

Snart dags att återvända hem till Sverige igen, bara några veckor kvar. Hoppas solen kan tagga till och vara redo, lär nog inte orka sola något innan jag lämnar divisionen - Paradiset.

 - - - - -

Take care and may God bless us all

March of Dimes

Under lördagen så åkte Circle K down town till Balboa Park för att hjälpa till med den årliga March of Dimes eller March for Babies som den också heter. Det hela bygger i alla fall på att en massa människor (cirkus 5000 iår) träffas i en stor park, äter, lyssnar på live musik och sen går 5km. Detta för att hjälpa för tidigt födda bebisar och ge bättre medel åt läkare. Det fanns flera stycken som hade plakat på sina barnvagnar där det stod att deras barn, som dom för övrigt hade med sig, föddes redan efter v.25 så visst går det allt. En vacker dag i övrigt.


                                                           

                                                  Den fina t-shirten vi fick när vi hjälpte till....

 - - - - -

På söndagen sen bar det av till L.A. och inspelningen av Americas Funniest Home Videos. Det var säsongsfinalen och lite specialare med extrainslag. Så får la se om två veckor om man kom med eller inte, tyckte ändå vi satt rätt bra i publiken. Lustigast för dagen var när speakern snackade om att t-shirtarna dom delade ut till dom mest "entusiastiska" i publiken var värda minst 1200 dollar.

 - - - - -

Take care and may God bless us all

Pirate bay

Jag blev äntligen lite glad över att få läsa en pirate bay rubrik idag.. Satan i gatan vad förbannad jag var när domen föll och dom fick max straff med fängelse och alla 120 millar att betala tillbaka. Uppenbarligen är jag ju för att få ladda ner, MEN FIXA EN BETALTJÄNST!! Jag lovar att jag skulle "prenumerera" och jag fick ladda ner filer lagligt!!! Och att grundarna/ägarna till Pirate Bay skulle stå till svars för allt som görs av användarna är ju helt... absurt. Jag läste i någon artikel från rättegången ett exempel som en advokat hade där han jämförde piratebay.com med volvo. Inte ställer man volvo till svars för att rånare använder deras bilar vid rån. "Hjälpmedel som hjälpmedel".

I alla fall, jag blev hiskeligt nöjd att läsa att jäv kan ha varit inblandat. Får vi se hur detta kommer gå...

 - - - - -

Incredibad är ute och ja, det finns många sköna låtar. Jag har lagt upp två tidigare "I'm on a boat" och "Jizz in my pants" med T-Pain. Men det finns också andra gästande kändisar som är med på låtarna, som t.ex. Seth Rogen (Knocked Up, Pineapple Express), Jack Black (Tropic Thunder, Nacho Libre), Norah Jones, Natalie Portman, Justin Timberlake m.fl.

 - - - - -

The lonely Island (som gjorde Incredibad) har några längre klipp, det är en komedi på amatörfilmningsnivån. Även då om skådisarna bl.a. finns med i Hot Rod. Som vanligt när det gäller the lonely island så är humorn...speciell. BTW hur fasen kan du inte gilla Two and a half men Carl-Johan, vart gick du fel någonstans? - - - - -

Underbart kul att följa allsvenskan nu också faktiskt. AIK går sakta men säkert framåt och djurgår'n sakta men säkert ner :)  Nu lär dom ju säkert vinna mot BP bara för det, men det är förbannat kul så länge det varar. Jag har en lite... hmm.. jobbig känsla över att det känns som att Stahre kommer bli mer framgångsrik än Norling. Det bästa hade kanske varit om vi haft en mindre framgångsrik tränare emellan. Norling är ju redan så stor och älskad och blir Stahre mer framgångsrik så finns ju risken att dom två jämförs och man skyfflar undan Norling lite bara för att han aldrig vann något mer än superettan. Men å andra sidan, det är underbart att vinna och ha så jädrans många unga talanger i laget. Jag menar, vi har ju gabbe, bengtsson, pertan, saleh, CH, atta, lundberg, thorstensson, mutumba, tomi som förvisso är skadad, walker, har jag glömt någon? Vet fan inte när AIK sist hade så många unga i truppen som dessutom fått lira.

 - - - - -

Apropå The lonely Island (dom som gjorde skivan Incredibad) så har dom även gjort 5-6min videos på youtube. En sjuk blandning av några killar som verkar helt sjuka och ha tappat några skruvar med den blonda tjejen från scrubs. "The BU" utspelar sig på... jajjemensan, i Malibu... Den lätt irriterande ekorren försvinner efter 35sek. Han kommer och går lite då och då i första avsnittet men är sen inte med något i dom andra. I övrigt så är det en amatörinspelning på 8 delar:
 - - - - -

En månad kvar innan det bär av hem igen. Kanske snart dags att ligga ute mer och få lite bränna.

 - - - - -

Take care and may God bless us all


Ultraljud och Påsk

En stor helg är snart till ända. Ultraljudet i fredags var stort på alla sätt och vis och jag har kommit fram till att könet och namnet på bebisen eventuellt kommer att avslöjas i nästkommande inlägg. We'll see...

 - - - - -

Påsken var kommen och likaså påskharen. Det blidde (mhm) en hel del påskägg, färgade ägg, plastägg, chokladägg och alla andra tänkbara ägg som man kan tänkas köpa. I övrigt blev det ett lite smått svenskt påskfirande för mig och Savvina då vi lagat svenska köttbullar, potatismos, gräddsås, ägghalvor med räkor, sill, lingonsylt (varpå de två sistnämnda bara inhandlades färdiga) dagen till ära. Till efterrätt hade Savvina lagat en kladdkaka med lite grädde och glass till, så vi fick oss en härligt svensk eftermiddag trots allt.

 - - - - -

På ultraljudet så hade dom kommit på en gel som numera var varm - stort steg tydligen :). Sen fick vi se bebisen röra sig, sparka till några gånger, suga på tummen och även somna. Självklart skulle inte tuppluren vara länge när jag fick chansen att trycka på magen och på storbildsskärmen se hur det såg ut från en bebis perspektiv. 

                    
Påskjakt för barnen                     Vad är det för blöja hon              Gulliga (?) kaninstrumpor       En 16v. gravidmage
i trädgården                                 på sig egentligen?

 - - - - -

Som avslutning på dagen hyrdes filmen Bolt. Happy Easter y'all

 - - - - -

Take care and may God bless us all


Annika Östberg är inte liljevit

Så har "bomben" släpps under de senaste dagarna att Annika Östberg fått åka till Sverige för att få sin straffperiod avklarad där. Vilket gör mig förbannad. Så har man läst om hur fruktansvärt glada alla är att hon fått komma "hem" igen och alla skriver hur bra och kul det är. Vilket gör mig förbannad. Hon var fan delaktig till polismord, hon skulle gott fått avklara hela sin tid i USA - eventuellt fått en transfer till ön i öst och Guantanamo Bay eller varför inte de allierade i Israel eller Palestina?

Hon lär säkerligen bara få något år eller bli benådad i Sverige och helt plötsligt är polismördaren ute på gatan igen. Jag har ingen sympati för att hon rökte eller injicerade drogerna hon höll på med heller, ett annat brott i övrigt...
Tyckte Leif GW Person skrev något riktigt bra om detta i aftonbladet faktiskt. Han har läst polisutredningen i USA och jämför detta fallet med polismordet i Malexander där alla tre dömdes för mord även om två av dom bara tittade på. 

Tänker bara citera Leif GW Person en gång, men ändå rätt bra och talande för hela situationen:

"Hela historien fyller mig med olust, hon är dömd för polismord"


 - - - - -

Arnold har ju verkligen haft ett grymt liv. Det tål att sägas många gånger man han måste ju verkligen ha levt ut sin fulla dröm, och många andras också för den delen. Jag menar, hur många kan skryta om att ha vunnit body building, varit hollywoodstjärna och högsta möjliga uppsatta politiker i USA som invandrare.

 - - - - -

Tråkigt värre att AIK inte lyckades att vinna över ssk, börjar smälta faktumet att säsongen med hockeyn är över, men fotbollen är ju här så...

 - - - - -

..då är det ju kanonkul att AIK lyckades slå halmstad och vem skulle göra målet om inte vår allas lilla kaka? och vad var det jag läste? Mutumba på planen, att han fortfarande kan, känns ju som att han varit med sen jag vet inte när, även om han bara är 23-25....

 - - - - -

Take care and may God bless us all

Lonely Island!!!

Slumdog Millionaire kikade jag på igår och den var förvånansvärt bra. Fördomarna haglade och jag undrade hur bra en Indisk film kunde vara, skulle det vara en bollywood produktion? Nu var den ju inte fullkomligt indisk utan jag fick ju mina hollywoodinslag också. Den påminde faktiskt väldigt väldigt mycket om Guds Stad, om uppväxten i slummen och hur tufft det var för barnen och vad dom fick göra för att överleva i många lägen. Bra film ändå.

 - - - - -

Gänget från Hot Rod har gjort det igen, fast nu på ett annat plan. Två av dom är också med i "I love you man" och "Role Models" som är och var bioaktuella. Dom är "stjärnor" på comedy central och jag väntar bara på deras genombrott för DAMN vad roliga dom är, Lonely Island. Det är möjligt att Saturday Night Live har nekat  koden så man måste gå in på youtubesidan för att lyssna på dom två låtarna...

Jizz in my pants:I'm on a boat:

 - - - - -

Det första bebisplagget inhandlades av mamma Savvina och var det inte det kanske snyggaste som bebisen någonsin kommer att äga?

                                                                                    

 - - - - -

Storm väntas besöka San Diego till helgen, kan bli jäkligt intressant. Hoppas på lagom storm, så man kan se men inte ta skada.

 - - - - -

Tråkigt att det skulle bli så avlägset i slutet för AIK Hockey. En sån kämparinsats så måste man förlita sig på Leksand OM man nu skulle lyckas slå SSK. Men kors i taket vad jag skulle bli tokig om dom lyckades gå upp. Men även om dom inte skulle lyckas denna säsongen så är dom riktigt heta och aktuella för nästa säsong, kanske för att slå ner lillebror dif...

 - - - - -

Allsvenskan närmar sig med stormsteg, har knappt hunnit reflektera över hur snart den är här. Men den viktiga rankingen:

1. Elfsborg (Borde vinna) 
2. IFK Sillstryparna (Bra partner att slåss om det...)
3. Helsingborg (Underdog)
4. Gnaget (Underdog)

13. Öis
14. Häcken
 - - - - - - -- -
15. Gefle 
16. BP

 - - - - -

Take care and may God bless us all

RSS 2.0