Finbesök

Med en gymnasiekompis på besök i San Diego fick jag agera Guide i en stad jag inte känner så väl ännu. Det blev mest down town, som jag har den blekaste aningen om i stan. Tjejgänget var från Fresno så jag förstår om förväntningarna inte var så stora på SD men förhoppningsvis levde det upp till något. Vi har ju i alla fall ett relativt bra nattliv och kallt blir det ju inte förrän sent på kvällen.

 - - - - -

Var på ett väldigt intressant föredrag/tal i fredags där författaren till boken "Three cups of tea" pratade om boken och hur man kan lösa konflikter västvärlden kontra mellanöstern. Han var född i USA men uppvuxen i Afrika för att senare i livet försöka bestiga K2 vilket han misslyckades med. Han lovade dock befolkningen i byn nedanför att bygga en skola vilket han senare gjorde men det blev ganska många och broar också. En stor man på alla sätt och vis.

 - - - - -

Världen kändes allt bra liten när jag igår var på en bar och såg en kille med Redskinskeps som jag började prata med. Det visade sig att han bodde 5min från där jag bodde i Arlington, på en bar i San Diego...

 - - - - -

Nice seger Redskins drog mot Cowboys idag, trodde jag inte, kanske kan klara en play-off plats iår?

 - - - - -

Take care and may God bless you all

Roliga veckan

Det finns några riktigt roliga citat jag hört i veckan.

"Nu på lördag är det Liverpool mot Manchester United ungefär vid samma tid. Där är det alltid fullt med folk på läktaren. Varför ska det inte kunna vara så i Sverige?"
- Jag skrattade gott till en början innan jag fällde en tår för att mannen som sa detta faktiskt har en stark position i fotbollssverige, sen blev jag lite rädd..

 - - - - -

På söndag är det "try out" i fotboll med ett lag, lär bli intressant. Får man visa sina skills, önskar bara att jag haft med mig min Mats Rubarth Är Också Musiker IF tröja. Får dra på mig shortsen och strumporna istället och finna inspiration pAAA det sättet :)

 - - - - -

Det andra citatet kommer från min lärare i sociologi. Vi pratade om straff, fängelser och mindre brott och hur man inte kan skicka alla människor som begår något brott, stort som litet, till samma ställe för dom skulle "laugh at you and gangrape you". Galet kul lärare i övrigt också, skulle bara kunna skriva om hans citat, en riktig citatploppare.

 - - - - -

Take care and may God bless you all


Den stora dagen

Den stora dagen är här med tråkigt nog kanske säsongens match, redan i omgång två. USC - Ohio state drar igång om någon timma och footballs usa lär hålla andan för en stund.

 - - - - -

BBQ igår på ett väldigt internationellt vis med tyskar, svenskar, fransmän och amerikaner vid deras pool va ganska cool (du ru du du). 

  - - - - -

Då har kursvalen nu fallit på mircroeconomy, exploring leadership och sociology - study of society. Kul värre...

 - - - - -

Take care and may God bless you all


Speciell 9/11 dag

Det är sju år sedan terroristattackerna mot World Trade och Pentagon skedde och dagen har varit speciell, även i San Diego, även om det verkligen ligger på andra sidan. Distansen mellan kusterna är ju nästan som mellan västeuropa och östra delen av USA. Jag såg nog den största flaggan någonsin på en bil idag. Man kan ju se små flaggor på 1x2m. men den här flaggan bak på pick-upen fladdrade bak på bilen, stor som släpet och uppskattningsvis 2x4, enorm var ordet.

 - - - - -

Annars har politikerna slutit upp och tagit en paus för att åka till NYC. Även TV programmen har uppmärksammat detta och vissa visat bilder från Manhattan och de gigantiska lampor som lyser upp för WTC plats.

 - - - - -

Just för att det är 9/11 ville jag länka till den bästa och starkaste videon om just som hände den hemska dagen.
http://www.youtube.com/watch?v=lHstQv8C2zQ 

och det är svårt att inte skicka med en andra länk, även denna väldigt stark.
http://www.youtube.com/watch?v=A0tzBVOEBto&feature=related

 - - - - -

Bara några dagar kvar innan den kanske största College Football matchen spelas, USC - ohio state på lördag, båda rankade bland topp tre i USA. Nu kikar jag dock på D-II football, måste ju ta lite uppehåll efter att återigen kikat på P.S. I Love you och dom två nya avsnitten av den briljanta serien Gossip Girl.

 - - - - -

Take care and may God bless you all

Varning iTunes användare!

Satt och kikade lite på dumburken ikväll och kom in på ett program som pratade om nya teknikprylar som kommit ut på marknaden och så. Ett ganska innehållslöst program som blandade "roliga" klipp med saker dom hittat på youtube och seriefigursböcker som släppts. Men så pratade man om Apple och hur deras senaste träff skulle slå alla rekord. Dom presenterade nya uppgraderingar till iPod Nano, iPod touch och iPhone med större kapacitet och hur man till iPhone och kanske iPod Touch (minns inte) skulle skapa en "konsol" eller spelmöjlighet för att konkurrera med PSP. Givande och intressant, eller nått.

 - - - - -

Men mest intressant var ändå hur dom presenterade den nya iTunes uppgraderingen och vilka nya funktioner som följde med den. En ny funktion är att dom efterlikknar Pandora och ger dig flera "exempel" på liknande låtar som du har möjligheten att köpa i iTunes. Ett annat mer farligt tillägg för den som har olagligt nedladdad musik i biblioteket är att med iTunes8 söker den igenom all musik du har och skickar informationen till Apple. Den får reda på hur många låtar du lyssnar på, i vilken ordning, vilka låtar osv. Så all information och allt du gör i iTunes registreras hos Apple.

 - - - - -

Take care and may God bless you all

Socialism doesn't work?

Första måndagen på SDSU och jag gick på World History samt Principles of Economics "microeconomy" ikväll. World History lektionen kändes verkligen som en high school film med bänkarna och inte minst relationen läraren och eleverna emellan. En rolig lärare som totalsågade polarens val av kurs när han sa att han också skulle läsa redovisning, det är ju det tråkigaste i världen...

 - - - - -

Kiligt värre för Aztecs som såg ut att lyckas mot Notre Dame men gjorde precis som San Diego Chargers, sumpa det mot slutet.

 - - - - -

Läraren i Microeconomy verkar också vara en rätt så rolig typ, han försökte sig på en jämförelse med en seriemördare och hur den kan knytas samman med en ekonom, hur man behöver ha ett mål, överväga "mödan" för jobbet med resultatet, kändes lite.. konstigt men poängen gick i alla fall fram. En annan sak som jag nog var den enda som fundera lite på var en av principerna och hur en av "pelarna" som kursen baseras på, utgår från att "socialism doesn't work". Ska bli intressant när vi går in mer på det, kan finnas rum för kul diskussioner där.

 - - - - -

Take care and may God bless you all

MTV Music Award

Precis kikat klart på MTVs lilla gala dom höll och delade ut "moonman" priserna. Fick en stark känsla av att det var en bunt i juryn som ville pusha på Britney nu när hon kommit tillbaka och gjort något bra igen. Tyckte det var lätt galet att hon fick tre priser i afton, men men.

Jag störde mig faktiskt väldigt mycket på att lokalen som dom hade inte var större än vad den var. Det var nog inte mer än några tusen, skippa alla konserter ute och ta en arena eller något istället, kändes alldeles för litet.

Blev faktiskt lite förvånad över att Kaney West uppträde som sista person på galan, han som sa att han bojkottade MTV...

I övrigt en tämligen seg gala får jag säga, även om hosten Russell Brand fick till det ganska ofta.

 - - - - -

Kul värre med alla hypade komiker. Det bästa med att dom hypas är ju att man får se dom igen och igen och igen och igen.

Gänget som gjorde Superbad som man senare kan se i Tropical Thunder, Forgetting Sarah Marshall, Pineapple Express och Knocked Up.

Dagens topp tre komiker på innelisten blir (med inbördes ordning):

3. Will Ferrell
2. Jonah Hill
and the winner is...
1. Seth Rogen

 - - - - -

En vecka med förhoppningsvis lyckad "klasskrashing" väntar, så för i afton, Adios.

 - - - - -

Take care and may God bless you all


Äntligen NFL premiär

Efter en fantastiskt tråkig lektion i "Legal Environment of Business" längtade jag som satan hem för att kika på den första NFL matchen för säsongen. NY Giants tar emot Washington Redskins som regerande mästare medan Redskins bytt tränare till Zorn som tidigare bara jobbat i klubben som offensive coordinator så taktiskt lär det skilja sig en hel del också från Gibbs tid och inflytandet han hade. Hoppas bara man kan rycka upp sig från förra säsongen så man slipper hoppas på ett Wild Card igen.

 - - - - -

För övrigt är John Madden för jäkla gammal och han verkar inte bli yngre med åren...

 - - - - -

Ser inte bra ut för Redskins, ligger under med 7-16. Första två kvartarna som förstörde allt med uselt försvar och ytterst tveksamma insatser av QB Jason Campbell.

 - - - - -

När det inte går så bra på planen får man la glädjas åt roliga reklamer och vinnaren i afton som är lätt skönast är den som snabbmatskedjan Wendy's kör. Ett par sitter och äter när tjejen frågar om killen vill smaka på hennes sallad och han svarar att han är en "meatarian", äter bara kött. Dom lanserar en ny hamburgare som har två burgare, två ostskivor och 6 baconbitar.

 - - - - -

Take care and may God bless you all

Fyllecell, BBQ och skolstart

Efter gårdagens beach party ligger en lätt baksmälla runt hörnet och annan intressant info. Det som började så bra för födelsedagsbarnet Mike slutade i fyllecell i polishuset. Efter några timmar på wave house med vågmaskin, technomusik och mycket sand bar det av till nästa bar (durru du du) nu med en man kort, vet faktiskt inte vad han syssla med men med oss ville brorsan tydligen inte åka med. Nästa bar väntade och en gaaalen kö där vakterna handplockade dom snygga tjejerna från kön som kunde komma in. Vi drog hem senare på kvällen och sa åt Mike att följa med, vilket han inte ville (tror han hade en tjej på G). Han borde nog dragit med oss för han berättade nyss att efter en fylleskandal på toaletten väntade fem killar på honom utanför som hoppade på honom och sen kom polisen.

 - - - - -

I måndags firades Labor Day med en bakfylla och senare BBQ på kvällen hos en av familjens bekanta. Väl där kan man inte säga annat än att frun i familjen med ursprung från Indien hade konstiga värderingar och vi kom in på många konstiga ämnen. Hon menade att alla killar förr eller senare kommer köra fulla och att det inte var så farligt, hon kunde inte förstå hur USA tog in Somalier eftersom alla hatade USA, levde på staten utan vilja jobba och sist hoppades hon inte på någon framgång för Obama för då skulle han bara ta in rasfrågor till vita huset och "glömma" allt det andra.

 - - - - -

Första dagen på skolan och första klassen också, 100% lyckat utfall "so far" då jag crasha första klassen Exploring Leadership. Blir nog kul kanske också för att man tvingas engagera sig i campus aktiviteter och olika grupper.

 - - - - -

En annan lustig sak var hur dom olika sorority grupperna stod längs med hela gångvägen och reda att värva. Vacker syn.

 - - - - -

Take care and may God bless you all

RSS 2.0