Ursäkta röran vi bygger om

Jag satt och läste igenom mitt senaste inlägg och såg hur fruktansvärt jag blandar språket och hur illa allt som kan kallas grammatik är, men wtf, det är en blogg och jag skriver lite i olika sinnelag. Kan inte lova bättring, men jag ska försöka göra det enklare att förstå vad jag säger, eller åtminstone kontentan.

 - - - - -

I lördags morgon bar det av till Julian där campingen skulle hållas och ligger en timme från San Diego. Självfallet fick jag stor nytta av mina tidigare erfarenheter inom skogsmullelivet :)  Ingen reser ett tält som Jonatan, INGEN. Med en pick-up bil med förnödenheter hölls humöret på topp med trevlig grillning även om vi inte fick använda oss av den redan skapta brasan pga brandrisken. Man har la lärt sig ett och annat från ifjol. Jag har djupa blödande sår på händerna från att ha spelat ett kortspel med en tjej som glömt klippa naglarna, kommer inte ihåg vad det hette men man skulle slå på korten ibland... När det sedan blev kolsvart gick vi upp mot bergets topp och presidenten över organisationen och distriktet bad några av oss nya stanna där vi var och vänta. Hade hemska flash-backs från lumpen när jag stod vakt klockan tre på natten och det var minus 26 grader, va ju inte i närheten av så kallt nu men ändå. Så kom några gående, (vad jag tror är andra högt uppsatta inom organisationen, den finns ju över hela usa och internationellt) de bad mig följa med och senare sätta mig på en stubbe där den tredje sa "the game has begun, now it's your turn", lysandes med ficklampor på mig.

 - - - - -

Lustigt att jag sov bäst av dom alla, den enda utan sovsäck (som är överskattat) och låg på en handduk. Manligt värre =)

 - - - - -

Vi gjorde ett stop i Julian innan vi åkte hem, dom har tydligen bland de bästa pajerna där enligt rykten. Nog allt var det och Dutch Apple Pie med vaniljglass var nog bland de godare jag ätit, men jag vill ändå flagga för en rabarberpaj jag åt när jag var 10. Morsans hemmagjorda rabarberpaj borde kanske bjudas på där också...?  Sist men inte minst bjöds det på en Cowboyshow med folk från "staden". Bilder kommer upp när jag samlat kraft, nu är jag helt slut.

 - - - - -

Take care and may God bless you all

College Soccer

Det var det klart, min organisation, Circle K International, drar en campinghelg denna helgen ute i bushen någonstans. Har inte den blekaste aning om var vi kommer att vara, men det blir säkert bra, jag har ju min ficklampa och sinne för överlevnad. Hoppas stenhårt på lägereldar, någon gitarrist kanske och vi sittandes i en ring sjungande kumbaja my lord medan vi skickar runt lemonaden och Oreo kakorna.

 - - - - -

Vill även ta tillfället i akt att tacka er som grattade mig senast =)     Tack!

 - - - - -

Snart kommer Halloween och alla utklädnader därtill, men damn alltså, tidigare har man vetat att det legat i luften men nu är verkligen Alla hus dekorerade med spöken, "lik" och döskallar (vissa ganska läbbiga faktiskt). Vår granna har typ 15 gravstenar med R.I.P. på gräsmattan på framsidan och ett "flygande" monster, påminner lite om liemannen... Jag ska se till att ta några bilder och lägga upp, dessa halloweentokiga amerikaner.

 - - - - -

Jag låg ner och garvade så jag knappt trodde att jag skulle överleva när jag kollade på College Soccer på fredagen. Först ut så är det sorgligt hur planerna ser ut, inte för att gräset inte är perfekt för visst är det som det ska vara, men dom använderna planerna från amerikansk fotboll så man ser linjerna med varje yard på och end zonen som fullständigt förstör synen och hur planen ser ut. En annan dum sak är att dom har tre bollar uppstaplade längst med målvaktens stolpe, så om man precis skjuter utanför stolpen träffar man någon av bollarna som ligger precis vid linjen, ännu ett störande moment. Men roligast av allt och kanske konstigast var när kommentatorn berättade att om man gör några byten i första halvlek får spelaren inte komma in mer i matchen, men i andra halvlek kan man praktiskt taget göra hur många byten som helst, finns ingen begränsning. Och detta skulle ändå vara högsta ligan i College Soccer, ojojoj.

 - - - - -

Fick en smärre chock när jag läste att AIK vann över leksand senast, vad håller på att hända inom hockeyn? Vore ju minst sagt kul om det t o m blev kvalspel den här säsongen.

 - - - - -

En lumparpolare kommer på besök i nästa vecka så den obligatoriska skivan med bildspel och videofilmen från lumpen kommer självfallet att spelas som höjdpunkten under hans vistelse här. Kanske är dags att se andra delar av San Diego som Sea World och de andra stranderna.

 - - - - -

Statistiken och "pollsen" börjar redan vända och det lutar åt att bli en jämnare resultat än vad de tidigare trott, som jag tidigare kunde konstatera. Inte krävs det någon hjärnkirurg för det. Jag tror dom drog upp en jämförelse med en svart man som ledde kraftigt i ett statligt val här i Kalifornien som alla trodde skulle vinna. När folk väl kom till valstugorna så röstade dom på hans vita motståndare och han förlorade valet. Lite liknande tror dom att risken/chansen är att detta valet kan komma att te sig liknande. Well only time can tell right...

 - - - - -

Det är ju väldigt jobbigt att leva i ett klimat där det ständigt är varmt och man för det mesta måste ha flip flop, helst linne och shorts. 30 grader har det varit i veckan och brännan från flip flopsen på fötterna har fått mig att fullständigt tröttna på det här vädret....

 - - - - -

... NOT!!!

 - - - - -

Dags att packa det sista innan campingen imorgon. Men damn vad roliga låtar "Weird Al Yankovic" gjort.
White and Nerdy http://www.youtube.com/watch?v=-xEzGIuY7kw 
Whatever you like http://www.youtube.com/watch?v=Icy8teyAoM0 

Mycket nöje.

 - - - - -

Take care and may God bless you all

3 veckor till val

Det är cirkus 3 veckor kvar till valet. Kikade på den sista intressanta debatten mellan Obama och McCain i dagarna som jag ändå skulle vilja säga att McCain vann för första gången. Så efter att summerat alla debatter så blir det la lika, med seger åt dom båda och ett kryss. Luktar galet spännande slutspurt, tror inte "pollsen" och statistiken talar speciellt mycket sanning och tror inte man kommer vara i NÄRHETEN av att Obama vinner med 10%.

 - - - - -

Vi kikade på debatten i vår Sociologi klass och läraren hade en rätt skön kommentar efteråt. Han kom in på religion och politik och undrade om Gud var Amerikan eller Jesus.

"Would Jesus come back and say, hay I'm gonna vote for McCain"

Finns säkert dom som tror det.

 - - - - -

Har börjat fundera på huruvida jag behöver införskaffa ett vapen eller inte. Såg på vägen till bussen det absolut läbbigaste spindelnätet som jag sett i hela mitt liv. Det var ca 3 meter och gick mellan två träd med spindeln alldeles i mitten, som för övrigt var 3-4cm (kroppen, benen är inte inräknade). En sån farlig och läbbig varelse kan ju hota mitt liv, nja det krävs tilltag från min sida, jag måste ju tänka på min egen säkerhet.

 - - - - -

Sunny San Diego fortsätter och förhoppningsvis lite beachvollyboll till helgen, booya!

 - - - - -

Take care and may God bless you all


Pissa i motvind

Var på ett väldigt konstigt ställe igår. Jag undrade verkligen var hade kommit när vi gick in för det låg pappersbitar och servetter över golvet, det såg verkligen smuttsigt ut. Men det skulle vara en del av det hela, likaså att servitören bara skulle slänga ner besticken och vara helt obegriplig. Sen så kunde man riva sönder pappersunderlägget, knyckla ihop det till en boll och sen kasta på de andra gästerna eller varför inte servitörerna? :)

 - - - - -

Lång dag med college football och plugg, men ibland kommer ju även om dagarna.

 - - - - -

Satt och tänkte på hur jäkla gammal jag är, när födelsedagen snart kommer upp och jag inte känner något speciellt inför det. Nästa "magiska" gräns är ju 30 och det är ju inget jag vill sitta och tänka på nu...

 - - - - -

Fruktansvärt tråkigt att inte kunna kika på Sverige-Portugal, speciellt när man lästa om det efteråt och hur man lyckades knipa en poäng. Roligaste nyheten där var absolut att Zlatan fick kaptensbindeln, förhoppningsvis behåller han den.

 - - - - -

Jag tror nästan det var den kallaste dagen igår under hela min vistelse. Jeans och tröja krävdes det och ändå var jag kall, var säkert inte mer än 15 grader igårkväll, ushamig.

 - - - - -

Jag är lite kluven hur jag vill att det ska gå för AIK och vad som känns bäst som supporter. Det är ju en alldeles speciell känsla att vara där när det går dåligt att ändå stoltsera med att man håller på laget. Året i superettan i fotboll eller första gångerna jag gick på AIK hockey var när dom åkte ner i div1. Visst vill man att dom ska lira C.L. och allt, men hardcore och pissa i motvind lockar ändå lite. Men lira dom unga så skiter vi i den här säsongen och tar nya tag. Nästa år då jävlar!

 - - - - -

Take care and may God bless you all

Mord på Campus

En tämligen händelsefattig vecka har passerat men några roliga saker finns det ändå att rapportera om, Även mindre roliga. Den kanske läbbigaste kvinnan jag sett i mitt liv satt på trolleyn idag, hon hade uppenbarligen någon sjukdom, men hon hade hundratals om inte tusentals "vårtor" på händerna och och ansiktet, såg väldigt läskigt ut faktiskt. Riktigt så att det vred sig i magen.

En av våra lärare i Oral Communication har gjort sin sista lektion och reser om några dagar till mellanöstern för att undervisa i engelska. När vi ändå är inne på mellanöstern och osäkerheter sa dog en student pa campus i helgen vilket kom fram i veckan, han ska ha knivskurits efter en fyllekonflikt tydligen. Sorgligt!

 - - - - -

Låten som utan tvekan spelas mest nu (i mina hörlurar i alla fall) är:  G-Melone ft. Lil Wayne - Haterz
5 spjut utan tvekan, hetaste låten på riktigt länge.

 - - - - -

Under dagens Sociologiklass kollade vi på en film om sociala "klasser" och hur det skiljer sig mellan klasserna. En fattig familj där en ensamstående mamma boende i en husvagn med fyra barn fick gå till McDonalds/Burger King (där mamman jobbade) varje dag för att hon inte hade råd med bil eller något annat att ta sig dit med. Det olustiga i det hela är att det var drygt 10 miles, ca 16km. i enkel väg, kanske något att lära dagens ungdomar - som mig?

 - - - - -

Ja man börjar ju undra om det verkligen är oktober eller inte, när man ligger och solar och fortfarande går i flip flop. Nja jag solar knappt men borde kanske det sa jag får lite mer farg. Det är ju lätt att se vem svennen är och som har finskt påbrå när jag kommer gående på campus :)

 - - - - -

Take care and may God bless you all

Obama och Usama

Har varit ganska kul senaste veckan/veckorna med båda presidentkandidaternas debatt och vice-presidentkandidaterna nu i torsdags. Jag förstod inte riktigt innan kopplingen som gjordes mellan Obama och att han umgåtts med terrorister innan nu i veckan när Sarah Palin gick ut och talade om det. Det ska vara så att en palestinsk man som stått Obama nära haft socialt och ekonomiskt intresse och som tydligen jobbade för ett företag/avdelning i palestina som då på något sätt knöts samman med terririster. Minns inte om det företaget gjorde det eller om det dom stödde organisationerna. Men dom skulle i alla fall ha attackerat och bombat något på västkusten och gjort försök på Pentagon. Faktiskt förvånad att det inte fått större proportioner, låter ju galet seriöst, att ev. framtida presidenten har kompisar som på något sätt agerar/stödjer detta.

 - - - - -

Oktoberfesten firades idag i stan med tysk musik och en massa öl. Det var typ som en vanlig marknad fast med öltält, många öltält, många många.

 - - - - -

Blev faktiskt smått förvånad över hur bra jag ändå tyckte att filmen Iron Man var. Hade förväntat mig lätt barnstuk över den, men vuxenfilm med inslag från gisslandraman i mellanöstern och grottorna så slutade det ändå upp till att bli en bra film.

 - - - - -

Jimmy Kimmel är en programledare som har en talk show och tidigare var ihop med Sarah Silverman. Shit vad jag skrattade första gången jag såg dessa. Första handlar om Sarah när hon är gäst på hennes pojkväns show och berättar att hon ligger med Matt Damon.

http://www.youtube.com/watch?v=DLtY40hLI0o

Svaret på den videon va faktiskt ännu roligare, där tänkte han till allt bra. (Härligt många kändisar medverkar också)

http://www.youtube.com/watch?v=vUnqjmdSoOM

 - - - - -

Take care and may God bless you all

Dumma aftonblads reporter

Jag satt och läste den roligaste artikeln på riktigt länge igår kväll. Det handlade om en (manlig) reporter från aftonbladet som skulle gå på Ladies Night med sitt killgäng på 4 pers.

Han verkade märkbart ledsen när han skrev artikeln och jag kunde bara inte hålla mig för skratt när jag läste den. Han beskriver dom "sexuella trakasserierna" han och hans kompisar var tvungna att utstå. Nä den faktiskt fantastiskt rolig att läsa:


http://www.aftonbladet.se/nojesliv/article3421680.ab


Jag menar, varför gå dit i första läget? När det t.o.m. står på biljetten att showen är för tjejer. Mycket nöje!


 - - - - -


Spännande vecka med en förhoppningsvis nice debatt på torsdag mellan dom båda vicepresidentkandidaterna. Intresset är la generellt inte speciellt högt inför den debatten men jag väntar snarare på att få se debatt nr.2 mellan McCain och Obama. Vore kul att se om McCain kommer se lika arg ut och vägra titta på Obama (vilket fan är en bedrift när man håller på i ca 1½ timme) och om Obama kommer "hålla med" McCain lika mycket som senast "John McCain is absolutely right/I agree with McCain".


 - - - - -


Får faktiskt lov att säga att jag blev lite förvånad över hur negativa resultaten på marknaderna blivit efter att Congressen röstade ner "räddningspaketet". Efter att ha hört och läst folk prata om vad som faktiskt stod i det så är jag inte alls förvånad över att den fick nobben. Snarare att inte fler Demokrater röstade för den och fler Republikaner mot den speciellt när det handlade om en så stor summa av skattebetalarnas pengar. Känner ju sådär när "experter" går ut och pratar om jordens undergång och hur Congressen svikit hela världen. Vänta till slutet av veckan eller nästa vecka så har det förmodligen kommit till ett nytt mer genomtänkt förslag som går igenom. Även om jag tycker att det var något opassande att många politiker "tog ledigt" för den judiska högtiden. Jag fick lite av en Lars Danielsson känsla över det faktiskt.


 - - - - -

Börjar faktiskt få en jämnbra bränna, inget mer flagande utan ljusbrun, om jag ligger i kanske jag t o m kan bli helbrun även om mina pigment säger annat.

 - - - - -

Take care and may God bless you all


RSS 2.0