Förbannade Eurovision

Jag ställer mig allt mer frågande numera till varför Eurovision är så stort som det är och hur det kommer sig att så extremt många engagerar sig. Hade vi svenskar brytt oss alls lika mycket om vi inte haft de tidigare segrarna i ABBA och Perrelli? Det är i övrigt en konstigt sätt att tävla i eftersom det till skillnad från annat enbart är subjektivt. Man borde byta ut "song contest" till "show contest" och sen borde folk sluta gnälla över att öststatsländer och andra bara röstar på varandra, vi ger ju varandra höga poäng i norden!

 - - - - -

Borde kanske fixa mors dag present snart, det är ju trots allt..idag.

 - - - - -

Helt galet hur jag fastnat för Alabama och deras country låtar, beroendeframkallande minst sagt!!!

 - - - - -

Take care and may God bless you all

Tråkigaste blogginlägget

Jag funderade ett tag på att spela lite NHL 07 istället för skriva ett blogginlägg. Men dagen har varit så seg och tråkig att jag faktiskt ser det ironiska i att skriva om hur tråkigt det varit.

 - - - - -

Vaknade vid 12-13 idag till att telefonen ringde, plåga att väckas när man sover så djupt. Var Jonas som ville kolla läget i runda slängar, även kolla om jag hört av mig till min farmor ännu vilket jag då inte gjort.

 - - - - -

Sen började molnen hopa sig och på listan idag stod det gräsklippning, men jag var ju fortfarande trött så jag åt min korvmacka och läste en härlig upplaga av Kalle Anka från -97 innan trädgården väntade på mig. Jag hann med att klippa halva gräsmattan (baksidan men inte framsidan) så den får vänta tills imorgon.

 - - - - -

Det blev ett samtal till farmor där hon tydligen inte visste om att jag kommit hem ännu, hmm. Så imorgon blir det till att träffa henne och prata om allt mellan himmel och jord.

 - - - - -

Det har gått åt en hel del tid att kika på olika boendealternativ i San Diego till hösten. Antingen ett ekonomiskt bra val men en bit från campus eller lyxigt värre med mat och pool på campus. Blir nog den billiga varianten till hösten och det dyrare till våren när man lärt sig området mer.

 - - - - -

Helt jäkla galet är det! Databasarbetet som jag fick göra på mitt internship som jag tyckte var så tråkigt sitter jag och gör frivilligt utan att min förra chef vet om att jag gör det. Jag ska nog kontakta henne snart så hon inte undrar vart hennes 600 meddelanden har tagit vägen.

 - - - - -

FanTv och Matchpuls var som vanligt en hit, så även idag, kul med Husfeldt som va på ett annorlunda humör. Lättstött, irriterad, känslig? Äh, bara härlig!

 - - - - -

Det är det fantastiskt roliga som hänt idag men nu väntar i alla fall NHL 07 och snart väntar slutspel för Washington Capitals. 27-3-0 får ses som ett OK facit första gången det liras även om det bara är på Medium.

 - - - - -

Take care and may God bless you all

Forza Ryssland

Utan att ha någon som helst connection till Ryssland är det kanske förvånande att det utspelades såna glädjescener i hemmet när det stod klart att Ryssland nu är världsmästare. Finalen var jäkligt bra och allt för att Kanada inte skulle vinna löd det. Sen är det svårt att inte känna lite extra för dem när de har en Alexander Ovechkin som har ett galet sinne för mål och har de fysiska förutsättningarna att bli bäst. Dock är det absolut fräckaste att självaste Sergei Fedorov nu kom med, senast han spelade för sitt land hette det Sovjet, så fick han avgöra finalen med en galen teknik och grym avslutningspass och mannen är 38 bast...

 - - - - -

Längtar tillbaka till DC när det är så förbannat kallt, var bannemig 5 j-a grader ute idag... wtf! ska detta kallas vår?

 - - - - -

Mustaschen växer sig ståtlig och kommer presenteras offentligt om en vecka, vad gör man inte för mustaschkampen?

 - - - - -

Förbaskat kul med Zlatan alltså, känns bra inför EM. Kanske att köra ett tre-manna-anfall med elmander, zlatan och henke? Inget direkt anmärkningsvärt med uttagningen i övrigt, kanske att tobbe l. blev uttagen med skadan, men aldrig skulle väl vår karismatiske förbundskapten göra något för att riskera den positiva andan i gruppen.

 - - - - -

Tycker synd om Svenska Cupen, nåde till misshandlad! Blir så j-a trött på tv4 som vill ha sina förbaskade tittare och egentligen skiter fullständigt i cupen. Sätt fasta speldagar, låt hemmalagen spela på hemmaplan, låt hemmalagen få intäkterna för sitt arrangemang och vänta med att "släppa" allsvenska lagen. Vem vill egentligen lira mot ett div.4 lag? All cred till de som tar sig dit, men hur kul är det för sundsvall att åka till örkelljunga för att möta fcö från fyran? Lagen kommer med bättre lag när de får möta bättre lag, speciellt om man inte trycker ihop matcherna i ett redan för tight schema.

 - - - - -

Take care and may God bless you all

Tysk bögporr

Nu när mustascher börjat komma på tal om kampen mot prostatakampen så kände jag att jag ville dra mitt strå i stacken och börja odla en. Rakade mig idag och det blev en såndär härlig musche som går från överläppen och rakt ner till hakan, en såndär som Travolta har. Han blev kallad bögporrskådis efter den udda muschen så jag vettetusan hur länge jag kommer odla den. Jag kommer ju aldrig bli lika hård som farsan i american choppers men man får ju försöka.

                                                                                

 - - - - -

Skönt att det börjar bli klart med rensningen av rummet. Men det är förbaskat drygt att man inte tagit med sig någon värme hit, väntar mest på att få allt fixat till San Diego nu. Förbaskat skönt med friheten att kunna köra bil igen, var ett bra tag sedan sen sist. Som Mel Gibson skrek i Braveheart, FREEEEEEEDOM

 - - - - -

En fantastiskt förstasida som var något obegriplig läste jag idag. som tur är var det inte jag som skulle läsa den, för hur jäkla korkad skulle jag inte känna mig när man inte ens förstår vad han är ute efter efter första introduktionssidan:

"Den aktuella populationen i det sekulariserade Ultima Thule skolas obligatoriskt i latin av periodisk press och en varierande flora av abstrakta skrifter i humanistiska, sociala och tekniska discipliner. Intellektuella individer läser, mutatis mutandis, romerskt influerad prosa suveränare än klerker, kaniker och munkar konsumerade papistiska disputationer, prationer och dekretaler under Kalmarunionens katolska era. Emanerande från antiken invaderar latinska substantiv, adjektiv och verb via moderna, speciellt anglosaxiska idiom litteraturen och media i bataljoner. Immigrationen av glosor som kreerats av Cicero konstituerar i accelerarande tempo de semantiska signalernas klassiskt sonora struktur.

Puristiska entusiaster som radikalt rekommenderar totalimport av latinet existerar eventuellt men är rara. Auktor av här publicerade texter är en patriotisk natur som favoriserar grammatisk flexion och syntax av hyperboreisk art, en ambition som har dikterat den konsiderabla frekvensen av septentrionala prepositioner, konjunktioner, artiklar och pronomina i denna volym."

 - - - - -

Take care and may God bless you all

Veckas Jetlag

Det har snart gått en vecka sedan jag flög från Dulles Airport i D.C. och kom hem till schöna och varma Brämhult igen. Jag trodde först nästan att dom skämtade här hemma när de pratade om hur fantastiskt varmt det var. Värmen var jämförbar med D.C.s värme, som det var på senkvällarna vill säga då.

 - - - - -

Mestadels av tiden har lagts på att försöka städa, tvätta och organisera om mitt nya rum. Göra en sån där härlig råstädning där man plockar bort och slänger saker som man konstigt nog sparat och plockat på sig från mellanstadiet och dagböcker från lågstadiet. Sånt tar ju per automatik extremt lång tid eftersom att man behöver gå igenom allt och läsa vad man tyckte på den tiden, härliga minnen, nostalgi.

 - - - - -

Efter den extremt tomma avslutningen och alla dom tråkiga "hejdåen" känns det skönt att man kan börja komma in på något som kan komma bli vardagligt liv igen.

 - - - - -

Tycker fortfarande att det är konstigt att det inte finns något Dunkin Donut eller Starbucks i Sverige, gör om gör rätt!

 - - - - -

Får försöka hålla bättre takt i det här även om det blir lite annorlunda att skriva hemifrån, men tills dess, take care and may God bless you all.

Avslutningsdags

Så börjar sanden rinna ur glaset och tiden försvinna framför fötterna på mig när jag snart säger adjöken adjö till D.C. för sista gången... på ett tag.

 - - - - -

Det blev ett besök till Mt Vernon och bostaden och hela jäkla området som George Washington bodde på under sin tid som president. Imponerande stort och fräscht minst sagt och sett till vad som skulle göras så förstod man att det behövdes mycket arbetskraft. Han hade nästan 320 slavar som jobbade på området med diverse saker så nog fanns det att göra. Det var mer som en egen liten by än bara ett hus. Kul att man hann med det innan det bar av.

 - - - - -

Det blev även en sista utekväll med störigt förvirrad bartender som för ett tag inte hittade mitt kredikort, helt handikappad.. var han inte, men i alla fall lite.

 - - - - -

Snart dags att börja ladda inför den stora och viktiga am.fotbollsmatchen med jobbet, ska nog allt ta och visa dem var skåpet ska stå.

"Yes, there will be blood" -Saw III

 - - - - -

Take care and may God bless you all

Team Punishment

Internshipet är nu slut och klockan tickar allt snabbare ner. Avslutningen hade vi i måndags på jobbet där heldagen avslutades med en stor tårta där det stod "We'll miss you", choklad och vaniljtårta var det, god värre, sockrig värre och förmodligen onyttig värre, men wtf. Fick även ett presentkort till olive garden så det lär man ju få ta och använda till hösten dårah..

 - - - - -

I onsdags var det åter dags att besöka Shenandoah University, nu för sista gången samt för Graduation. Bussturen blev galen med en smått förvirrad chaffis som var sen, inte kunde hålla hastigheten eller hitta då vi körde vilse... Men vi överlevde och hann dit och hade vår Graduation och fick på oss de klassiska kläderna:


                                                                     

 - - - - -

Tråkigt att behöva lämna Internshipet och företaget, team punishment tappar med andra ord det svenska stålet framöver. Det lutar däremot åt en revanch på söndag i am.fotboll från senast då vi åkte på däng men där man stod för en gedigen insats och svarade för lagets samtliga T.D.

 - - - - -

Bara några dagar kvar och fortfarande så mycket man vill hinna med, känner mig inte klar med allt, men det är kanske så det är och ska vara...

 - - - - -

Take care and may God bless you all

RSS 2.0