Nattskift

Sittandes i Lund dyngtrött efter första nattens hårda arbete och klockan har passerat 19.00. Lite jobbigare än jag trodde att jobba natt, men what the heck, ger ju pengar i alla fall. Drygt värre att åka en timma för att komma till jobbet, påminner allt för mycket om hur jag hade det i Washington.

 - - - - -

FANTASTISKT kul att Spanien, var aningen rädd där att Tyskland skulle mala ner lätta Spanien men skönt att EMs bästa lag (tillsammans med Hollands tre första matcher) vann. Back to Allsvenskan nu då, wii, Gnaget ligger ju i alla fall trea så det kan ju kanske bli en UEFA-cup plats iår.

 - - - - -

Dags för frukost och en dusch nu.

 - - - - -

Take care and may God bless you all

Tyskland, Lagerbäck & Gettysburg

Efter en fantastisk match från sveriges sida uteblev festandet och istället sänggång för hemresa dagen efter. Det gick undan på Autobahn så vi kom trots allt hem till midsommarafton till slut. Allt bra trött man var då, på tyskar...

 - - - - -

Två nya länder jag lärt mig gilla under min vistelse i Innsbruck, Österrike och Ryssland. Nja kanske inte alla delar av ryssarna men nog var läktararrangemanget av fansen jäkligt fräckt, tifo tillhör ju verkligen inte vardagen när det nalkas landslagsmatcher. Som bakgrund hade de vita ark och sedan en stor rysslandsflagga, jämte denna en svartvit figur/flagga på en man från 1800-talet skulle jag gissa utan att ha den absolut blekaste aning om vem det var. Skägget var det jag tog det på :)

 - - - - -

Österrikes match mot Tyskarna var väldigt skön när svenskarna försökte dra upp lite sång och göra ett försök till enad klack, slutade med att bara svenskarna sjöng, trots att det var på engelska och tyska. Favoritenerna får ändå medges vara:

"Deutchland Deutchland alles sind forbei, alles sind forbei" - om att det var ett tag sen dom startade världskrigen, men visst minns vi. Favoriten, den roligaste och jobbigaste att komma på var ändå hammarbys ramsa "hand i hand" som skulle göras om till tyska på ett bra sätt, men det blev:

"Hand in hand zusammen sind wir österreich, wir sind über alles..." - redan glömt resten men det var något kul som klankade ner på tyskarna i alla fall.

Bubblaren blir ändå:
"Ballack, Ballack, who the fuck is Ballack" - förmodligen den enda som vi fick med någon mer än svenskarna.

(jag reserverar även för eventuella felstavningar men orkar inte kolla upp det..)

 - - - - -

I övrigt i Innsbruck kan man säga att det var högt, bergigt, molning men att när solen tittade fram var det vidrigt varmt. Därför lite kul när man såg polarna sitta i kalsonger på en parkbänk när det var som varmast... men man blev ju brunare..

 - - - - -

Kul hur snabbt det kan svänga. Olof Lundh och Lars Lagerbäck har nästan bytt plats från hur jag tyckte om dom innan EM fram tills idag. Lundh har verkligen bara sjunkit medan förvånandsvärt Lagerbäck klättrar upp till en nivå där jag faktiskt gärna ser honom som förbundskapten. Eller ja, i alla fall tills vi har någon bra ersättare.

 - - - - -

Har blivit helt såld på några countrylåtar:
Red Sovine - Phantom 309
Clay Walker - Chain of Love
Alabama - Can't Keep A Good Man Down

 - - - - -

Nattens frustration gick att ta på när det visade sig att jag inte hade hela "Gettysburg"filmen utan bara den första 150min. KUL!! SKITKUL!! Så länge som jag väntat på att kika på den och så gör den såhär mot mig, va!?
Men den var ju i alla fall bra dom första 150 min. För inte kan la filmen sluta på det sättet...

 - - - - -


                                             Tihi, fniss, hihi


Ja tänk så kul man kan ha på vägen när man kör att man ser en sån bil...

 - - - - -

Nattsysselsättningen har gått åt filmkikande så man har hunnit med några.
Patrioten skulle man tydligen se sa någon - och det ska man, mycket bra film. Fick sköna vibbar från Braveheart, inte bara för att Mel Gibson är med men han är härligt patriotisk i de båda, killfilm?
The Eye - Jessica Alba spelar en blind tjej som får synen tillbaka och ser nu massa hemska saker som händer som ingen annan kan se. Blev lite halvläbbigt en natt sådär, men kommer verkligen inte gå till historien som en av de bättre - underhållande.
Anchorman - Efter så mycket snack om hur fantastisk denna film skulle vara blev jag väldigt besviken på hur vanlig den kändes. Det kändes som en i mängden Will Farrell filmer. Nja kanske inte, den var ju faktiskt väldigt rolig på sina ställen och till skillnad från Semi Pro så fanns det ju betydligt fler roliga medskådisar.
Horton hears who - animerad film om djungellivet där en elefant (jim carreys röst) hittar ett frö från en blomma där han hör att det lever en massa människor eller något lever i alla fall där, djur? Saknade lite av Carreys galenskap men i övrigt kul.
Jumper - Skön och väldigt underhållande film om en kille som kan "hoppa" till olika ställen bara han tänker på dem. Antingen behöver han ha varit där eller motsvarande ha bilder så han kan tänka sig dit, självfallet finns det jägare som inte gillar detta och vill eleminera alla "hoppare", jakten börjar...

Nu minns jag faktiskt inte om jag kikat på fler men trevlig kvällssysselsättning tycker jag.

 - - - - -

Nu hoppas jag verkligen tyskarna spöar upp turkarna så kan vi få oss en riktigt jädrans skön final oavsett vem som står på andra sidan.

 - - - - -

Take care and may God bless you all

Reporting from Austria

Befinner mig i dagsläget i Innsbruck, Österrike. Det är ett galet drag i fotbollstaden men damn vad det sker saker hela tiden. Vi har fatt p-böter och kommit undan, slaggat pa golv, kommit pa egna hejjaramsor om hur tyskarna startat och förlorat tva världskrig samt hur österrike borde vunnit matchen.

 - - - - -

Tva flak senare och en galet skön vakt som lät sig mutas mot tva öl sa sitter man pa rummet med heiniken.

 - - - - -

Tva dagar kvar till matchen och battierier behöver köpas för att uppdateras och visa upp sma och roliga saker.

 - - - - -

Take care and may God bless you all

Österrike nästa

Man har ju mer eller mindre blivit bänkad när EM har börjat och nästan bara sköna matcher på TV. Men snart är det dags att ta steget längre. Imorgon bär det av till österrike och en veckas "semester" med lite boll.

 - - - - -

Världens förmodligen roligaste film rullades i dagarna och damn vad jag prickat in humorfilmen Exakt i min smak. The onion Movie var i en klass för sig, Damn!

 - - - - -

Fixa med resorna till SD och tid på ambassaden, men nu börjar österrike - polen så bye bye. Kanske har tagit några kuliga bilder till nästa vecka!?

 - - - - -

Take care and may God bless you all

VBG

Efter en helg i Varberg är det åter dags för verkligheten och Brämhult. Då kan man fråga sig vad verkligheten kan vara om inte en helg med kompisar, sol, fotboll, "när och fjärran"-familjspel, vin och fotbolls-EM!?


- - - - -


De förmodligen två i särklass sämsta filmerna tittade vi på i fredags. Jag har svårt att se och kan nog inte minnas att en film, "Crank", varit så dålig. Det kändes från början till slut som ett gäng från Bostons förorter som "lyckats" bestämt sig för att komma tillbaka och göra en film som de hade som dröm när de var små fast nu med mer "Hollywoodstuck". En kille ("ghettokille") får något medel insprutat i sin nacke när han sover som gör att han måste ha en hög puls, över 100 vill jag minnas, hela tiden om han inte vill dö. Så får man följa hans jakt och försök på att överleva där det innefattar polisjakter, droger, sex på ett torg m.m. Det fanns några roliga och fyndiga scener i filmen bör tilläggas men de vägdes nästan ner när man gjorde ett försök i att komma med i Guinness Rekordbok med att svära så mycket som möjligt i en film. Filmen påminde om en artist för längesedan, Eamon - Fuck it, fast då utan det fyndiga.


- - - - -


Galet kul med EM, obeskrivligt att det faktiskt redan är här. Har lust att ta alla journalisters pennor, ta bort alla deras tangenter från deras datorer och dra ut alla kablar till deras tv-sändningar efter uppståndelsen om Zlatans "chockerande sågning". Jäkligt glad att han gjorde det för men f-n vill se alex på backen? Och vem har presterat bäst den här våren mellan ljungberg och super-seb? "Fast han skulle ju peta chippen i sådana fall" - säger vissa journalister. Varför frågar jag mig?? Både chippen och super-seb har la båda presterat bra mycket mer än vad vår glaspojke gjort, eller?


- - - - -


Inte ens en vecka kvar innan österrike väntar, nu är det banne mig nära och det börjar rycka i EM spröten.


- - - - -


Efter att då ha sett en ganska dålig film tänkte man att en skön komedi skulle sitta på sin plats. Wedding Crashers var ju en rolig film, så Weddig Wars borde ju vara lite småkul tänkte vi när vi satta på den. Det var nog faktiskt den tråkigaste filmen jag sett på år, ÅR! Vi insåg det 30 min in i filmen, som var 1:30, så jag satt själv kvar och kikade resterande timmen för "den kan ju bli bättre". Inte då! Det kom några twists men storyn var nog det enda som var lite kul, annars väääldigt tradigt. En kille gifter sig med guvernörens dotter. Hans bror är homosexuell och är party-planer och får arrangera bröllopet. Killen skriver även tal till guvernören och senare hur guvernören tar avstånd från homosexuella att gifta sig vilket leder till att brodern strejker från bröllopsplanerandet. Efter att i tv blivit förlöjligad för sin strejk bestämmer sig nu alla homosexuella i hela USA att strejka vilket gör att han inte kan hitta någon att arrangera bröllopet. Mycket dålig film.


- - - - -


Take care and may God bless you all

Gone With The Wind

Då var den 3:52 min långa filmen (Gone with the wind) över och jag saknar faktiskt helt ord för att beskriva den. Jag är helt tom, jag vet inte vad jag känner och tycker om den. Får låta det smälta lite först antar jag.

 - - - - -

Satt man uppe igår natt för att se Detroit vinna Stanley Cup på hemmaplan, skedde det? Icke sa nicke! Knappt att man orkade sitta vaken när sändningarna började 2:00 och slutade vid 5 på morgonen, ojojoj. Sen att dom lyckades snubbla på mållinjen var ju jäkligt typiskt eftersom att de ledde men släppte in ett skitmål med 15 sek. kvar av matchen. Så kom övertiden och klockan tickade på och damn vad trött man kan vara... Decka i första övertidsperioden, aldrig i livet att jag pallat med att sitta och se TRE perioder till för ett avgörande...

 - - - - -

Nedräkningen till EM börjar och det känns ju extra påtagligt med "EM Bibeln" inhandlad. Kan ju bara gå uppför nu. Snart avresa.

 - - - - -

Take care and may God bless you all

Zlatan och Tornving

Det är ju svårt att älska denna militära komiker som allt som oftast syns i Parlamentet, jag kikar ju inte på hans nya show så...

 - - - - -

Satt och kikade på svts webbtv och konstaterade att tv4 ligger långt efter. Inte alls lika bra som svt och kanal5 i webbtv frågan, finns det ens något klipp som är längre än 5 min? Men jag kom i alla fall in på parlamentet och det blå partiet med Tonving och en beskrivning om honom som han själv skrivit:

Namn: Mikael Tornving
Parti: Blått
Familjesituation: Sambo med Rottweilern Patton. Fru och barn i friggeboden.
Utbildning: FBU och enstaka kurser i Svenskt Näringsliv.
Politisk förebild: Jag ser honom varje morgon när jag rakar mig.
Brinner för i jobbet: Att vinna debatter. Likgiltigt hur.
Brinner för privat: Att lära Patton koka kaffe så jag kan skilja mig.
Det visste ni inte om mig: Gråter ibland när jag ser en bra krigsfilm.

MYCKET humor!

 - - - - -

...anledningen till att jag inte kikar på Tornvings nya program är enbart för att det är sjuukt tråkigt även om Mr. Tornving ensam lyfter och bär hela programmet. Klargörande på den här punkten var Tydligen ett behov.

 - - - - -

I övrigt var det kul att se zlatan igen och än roligare att se "cirkus zlatan" på 3an. Vilken lirare! vilken stjärna!

 - - - - -

Efter att ha lyssnat på "Alabama - If you're gonna play in Texas" blev jag tvungen att leta upp Gone With The Wind för att ha en uns om vad dom sjunger om. Dessutom hört att det är en klassiker man måste se, så två flugor i en smäll.

 - - - - -

Take care and may God bless you all

Slentrian lördag och Ådalen 31

Gårdagen var en fantastisk dag där det var sol från morgon till kväll och värmen låg på mellan 25-30 grader och blå himmel, mmm mysigt. Det bar efter lunch av till en av Borås två "blue flag beaches", Almenäs, där det lapades sol som aldrig förr, eller förresten så gjorde jag nog det aningen mer dagarna innan jag skulle åka hem från DC men i alla fall. Efter några timmar i solen med bollkastande och en macka med hemmagjord potatissallad och salami bar det hemmåt igen där jag avslutade filmen "Ådalen 31".

En film som jag för övrigt inte riktigt vet vad jag tycker om. Efter att ha sett filmen har jag nog fler frågetecken än innan jag satte mig ner och inte hade ett riktigt humm om vad det mer exakt handlade om.

 - - - - -

Efter återhämtningen hemma bar det senare av till centrum och en uppfriskare på något av stans uteserveringar. Efter några timmar kom en person på den fantastiska idén att person 2 skulle simma ut i viskan till en staty och tillbaka för en viss penning. han ställde sig lite skeptisk till en början men gick sedemera med på det. Två personer gick in med pengar med kravet att innan han började simma samt när han var vid statyn skulle han vid dessa två tillfällen ropa "till oändligheten och vidare..". Vi satt vid en uteservering 5 m. från vattnet så alla skulle ju självklart höra detta och kunna följa den stora underhållningen. Sen gick vi tillbaka och satte oss vid uteserveringen. Ett klargörande bör göras, att jag körde bil den kvällen...
Fråga: hur mycket skulle det krävas för att du inför ca 30-40 (uppskattningsvis) pers. skulle simma med kläderna på och ropa detta. Det är ca 15m till statyn i vattnet. 

 - - - - -

Take care and may God bless you all 

RSS 2.0