Ringrostigt för AIK

Kändes lite ringrostigt till en början att entra Råsunda efter så lång tid men snart var man inne i sången och ramsorna. Dock fanns det några nya sköna som skapats sen jag varit frånvarande:

"Varje andetag
Varje natt och dag
Varje slag jag slog var för AIK, stolta AIK"

Härlig lite retroramsa med aningar från dovt 80-tal.

 - - - - -

Så var Europride igång i Stockholm också, det är ju deras tid, så nu har jag nämt det.

 - - - - -

Fantastiskt skönt känns det när klubbar men kanske främst dess supportrar vill knäppa en på näsan när en spelare valt just deras klubb framför ens egna och spelaren floppar totalt. Ali Gerba i IFK och även Stefan Batan i Djurgår'n ville ju AIK ha när de kom upp från Superettan, båda tackade nej. AIK tackade med en andraplats och spelarna med utlåning eller ingen speltid och floppis doppis.

 - - - - -

Tungt att elfsborg också gjorde mål så sent och knep tre pinnar. Nu lär det ju bli spännande...

 - - - - -

På onsdag smäller det, då bär det av till Kalifornien och San Diego, jippi kay yey mtf

 - - - - -

Take care and may God bless you all


Stress, press och ångest

Riktigt så farligt är det kanske inte, men nåde till jobbiga sista dagar innan ambassaden. Jag som trodde att jag låg väl i fas och hade det mest vesäntliga gjort redan och lite småsaker och "fnula" på dagarna innan, men nene, stress ska det bli ändå.

 - - - - -

Känner mig djupt lurad och besviken efter att ha kikat på filmen "Dark Floors" som skulle vara en skräckfilm, och visst var den det. Allt utspelas på ett sjukhus och när det senare förvandlas och monster börja komma in i bilden (redan efter 20 min!) började jag fundera, inte lika mycket som när jag kände igen flera av monstrena - men jag kunde ju bara inte placera dem. Det tog ett tag, men efter att ha googlat filmtiteln och wikipediat det så visade det ju sig att "monstrena" var personerna från gruppen "Lordi". Mmm lurad och besviken, men rätt fräckt ändå att få en film efter sig sådär, bara för att bandet har en utstyrsel, annat än Roadtrip det!

 - - - - -

Börjar ju undra vad som hänt, har varit sol två dagar i sträck, helt fantastiskt, såg t o m människor som bar shorts idag. Kanske lovar gott för framtiden...

 - - - - -

Riktigt viktig match för Gnaget mot LSK om en dryg timma, orkar verkligen inte med fler poängtapp, vill inte ha ett 07. Men man ska kanske inte förvånas, känns som att AIK gör väldigt dåliga affärer för tillfället. Förmodar att Gerndt gick näst intill gratis till gefle, khari var mångmiljonförlust - skönt att slippa lönen i något år till dock, Dulle kan ju bara inte få gå för 7 milj. vore ju katastrof. Annars är det bara att rea ut obolo så är det praktiskt tagit fullbordat, näpp håll kvar och håll ut.
Framåt stolta AIK

 - - - - -

Take care and may God bless you all

Hård PES kväll

Efter en mycket lång "skattjakt" efter godis i Lindwerts hus var vi alla 5 tvungna att kapitulera och ge upp, svider när suger var som starkast, men man överlever...antar jag.

 - - - - -

Efter X antal timmar med PES var det fantastiskt skönt att vinna finalen på ett väldigt komfortabelt sätt. Att en föredetting redan åkte ut i semifinalen var väldigt skönt då vägen till guld blev aningen behagligare. 2 mål och det tredje kom samt en motståndare utvisad, upplagt för succé. När sedan han gav upp och gav kontrollen till Lindwert var det ännu skönare, men inte alls i närheten av så skönt som när jag gjorde 6-1 målet och fullkomligen krossade allt motstånd som stod för dörren denna kväll. Vi kan bara fantisera om vad slutresultatet hade kunnat bli, tyvärr tog Lindwert detta lite för hårt och tog till fysiskt våld och slängde saker runt sig, slog motståndare och stängde av spelet innan han försvann ur rummet.

 - - - - -

Det tillhör inte vanligheten att jag piskar upp Lindwert två gånger, 100%, alla möten vi spelar på en kväll, men ikväll hände det, och det måste svida.

 - - - - -

Imorgon väntar fussball, förferra och vid trevligt sinnelag utgång. Nu väntar dock sängen.

 - - - - -

Take care and may God bless you all

Eloge till Fröjdfeldt

AIK har precis förlorat mot helsingborg och DAMN vilken jobbig match att kolla på. Förmodligen underhållande för den ointresserade men var i hela fridens namn fanns AIKs mittfält? Inte på planen i alla fall. Uppenbart att landslagsmittfältare Tjernström behövs på planen för balansens och spelgeniets skull.

 - - - - -

Mendes borde få böter framöver om han får kort för filmning så kan vi ge pengarna till Rubarth om han får kort för hårt och tufft spel.

 - - - - -

Inte riktigt hundra på om Fröjdfeldt gjorde rätt i förstaläget i och med att han dömde mål. Vet inte riktigt om han blåste och pekade på mittplan och då är jag inte 100 på att regelboken säger så men jag vill minnas att det då inte ska gå att ändra sitt beslut. Dock riktigt skönt att ännu en gång höra en domare som kan medge att denne har gjort fel och inte bara fly in i sitt omklädningsrum och sky media. Låt oss nu bara hoppas på att detta fortsätter så kanske massmedia kan ta ansvar och faktiskt intervjua domare framöver även om de inte gjort något fel. Tycker det blir lite väl cyniskt annars.

 - - - - -

På tok för många AIK fans syntes för att det ska vara en bojkott. Några är förståerligt. Några drog ju dit och satte upp en banderoll som jag tror sa "SEF DAGS ATT TÄNKA OM", några kollar arenasäkerheten så det kanske kan göras några anmälningar och några är la bara tröga.

 - - - - -

En sak för att motverka idiotfasoner som Daniel Mendes stod för nu måste ju vara att man blåser straff även om en spelare inte faller. Nu kommer ju sällan lägen som dessa, men ta som ex. när Ruud van Nistelrooy i EM fick en tackling, stod kvar på benen och missade en bra chans att göra mål på. Om domaren i det läget istället skulle blåsa straff så tror jag allt att många filmningar i straffområdet skulle kunna undvikas. Måste ju vara ett steg i rätt riktning, "jag BEHÖVER inte slänga mig i straffområdet för att få straff" alternativt att den tar på handen. Kanske ta och skriva något till Domarkkomittén..

 - - - - -

Framåt stolta AIK

 - - - - -

Take care and may God bless you all

Dryg byråkrati i vardagen

Sitter man och försöker fixa dokumenten innan man har tid på den Amerikanska ambassaden så tänker man "men jag har ju redan gjort det här en gång, ska la inte behöva vara så jobbigt..". Fan heller. Lika jobbigt är det den här gången om inte jobbigare, eller åtminstone tråkigare. Hur kul kan man ha när gamla jobb ska skrivas ner och datum från 3,4,5 och 6 år ska kommas ihåg? Tråkigt värre, vill bara få det överstökat.

  - - - - -

Vill bara få den sista tiden överstökad så man kan få dra till varmare breddgrader i San Diego, orkar inte med mer moln, regn och kyla. f*cking sick and tired of it.

 - - - - -

Har lite beslutsångest över om jag ska göra ärtsoppa eller blodpudding till middag, eller köra en rövare och ta lite av båda kanske?

 - - - - -

Hoppar nästan i taket av glädje när man läser om att Stephenson kanske är påväg till en norsk klubb. Det vore ju helt underbart, då slipper vi spela med honom För Att han kostar pengar och han var dyr och han tar inte någon annan bättres plats. Nä det här kan bli kul till hösten, hoppas bara Bojan, Bergh och Gabbe repar sig snart också.

 - - - - -

Alltid härligt med skadeglädjen när det går dåligt för lillebror djyrgården. Men jag vet inte vad jag reagerar och blir förbannad på mest, om det är hur snabbt de går ut och såger sina fans som gör idiotsaker eller om det är hur galet byråkratiska och segdragna de är när det gäller deras egna säkerhetsvakter. Kanske vore på plats att järnkaminerna bojkottade hemmamatcherna istället, dom som nu vill eller vågar gå, för inte är det som på fornstora dar.

 - - - - -

Take care and may God bless you all


Youtube skippar Sverige och FRA

Blev riktigt förvånad när jag skulle kika på en youtube video, en musikvideo som en amerikansk kompis föreslagit och när jag klickar på den och ska "komma in" står det att den inte kan visas i mitt land. ???? wtf????  Det var en amerikansk som om USA "typ", vet ju som sagt inte eftersom jag inte kommer in men wtf???? varför ????
Störande, har säkert med dumheterna FRA att göra.

 - - - - -

Stör mig något så kopiöst på hur man behöver ett foto till ambassaden som ska vara ett visst mått men att fotobutiken kräver 4 bilder, 3 onödiga med andra ord för 300 kr. 400 kr för ett producera fram ett nytt pass? verkligen?

 - - - - -

Lagade mig några riktigt härliga bitar blodpudding och självfallet lingonsylt till detta. Var alldeles för länge sedan man åt det, blir ju inte av att man har en variation á mellanstadiet skolkök. Nostalgi.

 - - - - -

Förbaskad på hur mycket det nu kostar att åka buss i Borås. Helt tokigt är det. En ökning med 25% sedan förra sommaren och nästan 40 kr en lördagkväll. Blir ju fan snart billigare med svarttaxi om de fortsätter i den här takten.

 - - - - -

Var i helt chocktilstånd när solen sken både idag och igår, något stort håller på att hända, sol i Sverige på sommaren? Bäst att nypa sig i armen en extra gång...

 - - - - -

Kikat på några filmer sedan sistens och några väldigt bra.


Kung fu Panda - Galet rolig animerad film om en panda som ska rädda en by från en hemsk tiger.

Prom Night - Skräckfilm i klassisk regi med några fräscha high school kids som ser ut att vara fem år äldre som sen en efter en mördas.

Vantage Point - Ett fredsmöte hålls i Spanien och USAs president blir skjuten. Lite halvjobbig inspelning där man får följa storyn från 6 olika vinklar och personer.

Forgotten Sara Marshall - Riktigt skön komedi om en kille som blir dissad av Sara Marshall som är en kändis. Han drar till Hawaii och träffar på henne där med en av hennes älskare men han vill ju komma över henne så han börjar dejta  den heta receptionisten.

Illegal Tender - Mexikansk brud flyr sitt gamla liv när hennes man dödas och hennes unge växer upp rikt, till skillnad från hur det var tidigare. Dock tvingas familjen ständigt fly då hennes mans mördare ständigt är ute efter resterande familjemedlemmar.

300 - Skulle vara en storhetsfilm och maffig och visst tyckte jag den var maffig och många sköna scener bjöds man på...

Insanitarium - Peter Stormare spelar galen mentalsjukhuschef och testar olika prover på sina patienter. En kille som vill träffa sin syster skadar sig själv och spelar mentalt sjuk för att komma in och senare kunna rymma med henne men som förväntat sker saker och ting inte riktigt som han hade tänkt och han blir "en av dom".

Hancock - Will Smith spelar en alkoholiserad superhjälte som kan göra praktiskt vad som helst. 'Allmänheten klagar mest på honom för att han inte gör det tillräckligt bra eller är försiktig nog, underhållande och småkul men ingen kanonrulle.

Wargames - Förmodligen den sämsta av alla filmerna jag nyligen kikat på. En unge på kanske 16 spelar ett spel på internet och vinner en massa pengar men  när företaget ser var pengarna kommer ifrån börjar de sökandet. Denna dator/server som företaget har är helt självgående och det finns inte direkt något som kan stoppa den, den har "känslor" osv. Käzz är det rätta ordet.

 - - - - -

Take care and may God bless you all


Slå Jason Mraz med ris i en varm bastu

Back from Lund och nattskiften i Malmö. Helt galet hur konstigt jag vänt på dygnet nu istället. Är helt utslagen vid 11, somnar vid 12 och vaknar 5 på morgonen och kan inte somna om så man får gå upp. I och med detta äter man frukost tidigt och efter lunch vid 11 och en kaffe på det behövs det ju självfallet lite sömn. Men wtf är jag 80?

 - - - - -

Kikade på Wedding Daze och frågan är om inte skaparen velat göra en American Pie look-a-like och tjänat cash istället!? Jag ställer mig då den frågan.... Du har samma par som i American Pie där killen friar till sin älskade, men olyckligt nog dör hon innan hon hinner svara och han känner att han aldrig mer kommer kunna älska någon annan - hon var ju perfekt... Men det kommer han ju, för annars hade det varit en kanonkass rulle. Galet kul humor men kunde inte dom skippat pinsamheterna som dom tog med från American Pie!?

 - - - - -

Dags att besöka syrran snart. Mycket tråkigt väder för övrigt, ska bli skönt att flytta till varmare breddgrader om ett tag.

 - - - - -

Dagen skönaste låt får ändå bli Leona Lewis med hennes Bleeding Love. Får lite All Saints vibbar á sent 90-tal alt. tidigt 2000-tal med musiken och hennes schöna röststegringar gör ju det "scketbrah".
Dagens förbannelse som borde få sitta i en övervarm bastu och bli slagen med ris är ju den förbanande Jason Mraz. Vilket är lite förvånande må tro eftersom jag älskade hans I'm Yours som han släppte för ett lååångt tag sedan. Men när man själv släpper en "uppföljare", en cover på sin egna låt som på rena divafasonen utnyttjar kommersialismen och nästan uppmanar folk att tanka ner musik eftersom det är ren idioti att släppa en cover som för övrigt också är Mycket sämre än originalet. Blir arg varje gång jag hör den

 - - - - -

Take care and may God bless you all

RSS 2.0