The beginning of something good

Första dagen för Orientation och jättekul information om diverse pluggprylar. Fick se skolområdet även om höjdpunkten för dagen var faciliteterna som sportcentrat har. Det var inga km2 med enbart gym, men många km2 som dom förfogade över med många bassänger, spinning, dans, yoga, gym, bowling, basket, klätterväggar, fotboll, football, squash, tennis m.m. m.m

 - - - - -

Förbaskat tråkigt att OS redan är över, blir så mycket tråkigare att kika på tv då. Satt och funderade på dom olika incidenterna både med Ara som trotsade internationella förbundet och pratade om korruption och hela svenska folket älskade det. Men sen några dagar senare vänder vi ryggen och förkastar när kubanska taiboxaren/kickboxaren också bryter mot regelverket. Nog för att han gick över gränsen på ett annat sätt men känns lite smått hycklireaktigt.

 - - - - -

Intressant vecka politiskt och jag kan ju inte annat än undra var McCain hittat sin vicepresident nånstans alltså. Nog för att hon är guvernör från alaska och en ung kvinna, bara det är ju lite spännande i sig. Men att hon blivit tvåa i miss alaska, kör snöskoter, flyger, jagar älg, har ständigt medlemskap i NRA, fem ungar m.m

 - - - - -

Underbar reklam AIK kört med inför göteborgsmatchen. Ännu ett bevis på att "alla heter glenn i göteborg" :)
http://www.svenskafans.com/fantv/clip.asp?id=6467

 - - - - -

Precis som i filmerna stod ett gäng ungdomar vid sina bord för att propagera för olika saker idag på skolan. Vi hittade tre bord, ett Obamabord, ett McCainbord och sista Katolikbordet. Katolikerna hade lite sköna t-shirtar med trycket "Go Roman" och under i parantes (catholic)

 - - - - -

I helgen börjar det hela USA väntat på så länge, Footballsäsongen drar igång med College Football på lördan och NFL på söndan. Härligt drag lär det bli, hade varit kul att dra på skollagets match på lördan, speciellt eftersom skolan i sig har 35-40 000 studenter, jeejoo.

 - - - - -

Take care and may God bless you all


Fast i Mexikanskt fängelse

Hade helt och hållet glömt av historien om vad som hänt familjen och hur jävla galet det var. Var, för några saker har ändrats sen sistens.

Men OK. Så i familjen jag bor hos finns det  x antal hundar (känns som att det bara blir fler och fler) 3 ungar och en utbytesstudent och hennes jäkla japanunge som skriker och hoppar på morgonen, inte lika gullig längre :)

Men mamman och pappan i familjen åkte på semester någonstans i Mexiko i två veckor och hade det trevligt och hela den biten. Mannen är från Kanada och varit gift men Kvinnan från USA i 17 år och dom har bott i San Diego under den här tiden. När dom båda ska åka över gränsen från Mexiko till USA (San Diego ligger typ 10-15 mil från gränsen) blir mannen stoppad och omhändertagen. Kvinnan tvingas åka tillbaka hem medan mannen slängs in i fängelse. Jag är inte hundra på anledningen men det hade något med bevis att göra, att han inte var amerikansk medborgare utan kanadensisk. Så den har mannen slängs in i ett mexikansk fängelse som ska vara helt ruttet och värdelöst, ungefär sånna man ser på film. I det fängelset var maten dålig och allt var praktiskt taget skit.

Men så tänker man, HEY, dom har ju varit gifta i 17 år och är allt annat än terrorister, har barn ihop och har bott i USA länge, hur kan det hända?

Det kommer lite senare fram att deras äktenskap inte varit gilltigt då kvinnan var gift medan en man innan honom men skiljde sig. Här behöver man vänta 6 månader innan man gifter sig igen, vilket dom gjorde, men när hon skickade in papprena fyllde hon inte i datumet, vilket dom gjorde där (ingen aning om vilken instans som sköter sånt här). Så hennes äktenskap med hennes nuvarande make är alltså inte gilltigt och dom har inte varit gifta i 17 år enligt detta. Hon måste bevisa detta för att snabbara kunna få hem sin man. Så hon kontaktar sin exmake och ber honom fixa med några papper, vilket han inte ville då det skulle försvåra något för honom eftersom han också gifte om sig senare (inte hundra på vad eller varför dock).

Krångligt än så länge, roligare blir det.

Så hon bokar en tid i domstolen i Los Angeles så att hon ska få rätt så att hennes äktenskap inte är ogilltigt. Det var ungefär här jag kom in när jag kom hit, så nog var det en soppa allt. En vecka senare åker hon till LA och får rätt, hon har alltså varit gift under dessa 17 år. Hennes make sitter fortfarande kvar i det mexikanska fängelset men klarar sig nog ganska bra. Jag har sett några bilder på honom och han är rätt muskulös så jag skulle aldrig gett mig på honom i alla fall. Kvinnan ringde hans jobb och berätta hur allt låg till och dom sa att han tillfälligt fått sparken men att han får jobbet tillbaka när han kommer tillbaka, för det skulle ta tid. Någon dag i förra veckan väcktes han på natten och flög hem till Kanada där han kommer att stanna mellan 3-14 månader innan han får komma tillbaka till San Diego och hans familj.

Så nu väntar vi alla bara på att se vad "domen" blir och hur lång tid det kommer ta innan han kan komma tillbaka till värmen och solen igen.

Det var nog hela historien, helt tokigt. Amerikaner och Kanadicker är la Mexikos minsta problem i alla fall...

 - - - - -

Take care and may God bless you all


Vacker Final / Wet T-shirt Final

Vi satt i sex timmar, inte oavbrutet men ändå, och väntade på att damernas beach volleyball final skulle dra igång men nähä då. Det var sagt att den skulle börja kl. 9 eastern time så vi satt alltså mellan 6 fram till och med att sändningarna tog slut klockan 12. Som tur var började matchen någon gång runt 11 så sista timmen var en njutning av en fantastisk sport. Det fördöjdes en aning för att det regnade något galet mycket, vilket visade sig vara lite småkul när spelarna väl kom ut.

USA kom ut i sitt vita ställ, i ösregn och säkert en aning kyla också. För en stund undrade vi om det var volleyball finalen vi kikade på eller kanske en sportigare variant av en wet t-shirt tävling. En annan kul notis som vi la märka till var att cheerleaders tjejerna som stod utmed läktaren, som brukar vara lättklädda, hade lika mycket kläder på sig som spelarna.

- - - - -

Heeelt sjukt att se Bolton löpa sönder alla och slå världsrekord, igen. Sjukt

 - - - - -

Inte ens en vecka kvar tills dess att plugget börjar, känns stressande, när ju ska jag hitta fritid när allt drar igång då?

 - - - - -

Take care and may God bless you all


Tom Cruise i Tropic Thunder?

Två veckor in på solsemestern, och näpp det går nog inte att tröttna på fint väder, wonderbar. Men jag får la medge att det ibland känns skönt att det kommer fram ett moln eller någon vindpust ibland.

 - - - - -

Utgång i Down town igår, bara några stenkast från ghettot som ska finnas här och som även här ligger sydöst om stan. Igår blidde det bargatan, en rättvis jämförelse med Adams Morgan tycker jag ändå man kan göra men gatan var lite längre och hade lite fler ställen men tappade dock i "myshetsfaktor" till A.M. i D.C.

 - - - - -

Hade nästan glömt av hur skönt det är att strosa runt, kika och shoppa. Köpte igår två shorts som tillsammans kostade 25 dollar, knappt. Men det är inte lika skönt som att kunna få beställa Bud Light igen, vilken känsla och vilken befrielse. Kul också att tjejen i baren kände igen mig och varje gång jag skulle beställa så hade hon en Bud Light klar för mig, man blir ju glad för det lilla.

 - - - - -

Var på Tropic Thunder ikväll, en film som Ben Stiller gjort och som nästan ligger på samma nivå som Pineapple Express, inte riktigt men nästan lika kul. Galet många kändisar faktiskt bl.a. Robert Downey Jr., Jack Black, Ben Stiller, Tom Cruise, gänget från pineapple express. Förklädnaderna i filmen var sjuka och trots att folk sa att Tom Cruise skulle vara med gick det inte att se vem han skulle spela lite lättare var det med Downey Jr även om han spelade svart.

Nu kan jag kryssa i denna och gå vidare och kanske se några andra innan skolan börjar, finns fortfarande fyra filmer som jag vill se: Mirror, The express, College och Disaster Movie. Kanske fem när jag tänker efter eftersom Jim Carrey är med i filmen Yes, så fem får det nog bli.

 - - - - -

Take care and may God bless you all


Beachvollyboll OS höjdpunkt

Kikade på skolan jag kommer spendera en hel del tid på snart framöver och det ser lovande ut. Roligaste överraskningen var nog ändå fitness delen av det hela. Galet stort är det och dom har bowling, tennis, basket, squash, lokaler för spinning och andra motionsprylar, bassänger och till själva gym delen, en lokal med styrketräningsmaskiner var det 8000 square feet vilket skulle bli nästan 2.5 km2 stor lokal, BARA styrketräning.

 - - - - -

Två fantastiska sporter som får alldeles för lite uppmärksamhet, självklart pratar jag om badminton och beachvollyboll. Jäkla bra match mellan sydkorea och indonesien i badminton, blev nästan svettig bara av att kolla på det och icke att förglömma denna vackra strandsport. USA malde ner Kuba ganska behagligt, roligaste inslaget var dock innan när en av damerna i matchen tidigare eller under träningen tappat sin vigselring (trots att den var tejpad) i sanden och 10-15 kineser fick börja gräva över planens sand.

 - - - - -

Var på dotterns fotbollsträning idag och damn vad dåliga planer det finns alltså, gräsmattan hemma är ju bra mycket bättre.

 - - - - -

Det är alltid lika kul att lyssna på en 6åring som fäller kommentarer som:

"son of a gun"

"that's awesome man, yeah that's what I'm talking about!"

lite smågulligt.

 - - - - -

Take care and may God bless you all


Amerikanska Dagen

Vid närmare eftertanka på gårdagen så var den nog den mest amerikanska jag någonsin upplevt. Började till frukost med peanut butter till mackorna, dock för att det inte fanns så mycket annat kul att ha på. Det blev lite film och Rock Band på xboxet innan den stora bestigningen väntade, bestigningen av det enorma berget. Promenaden till berget tar nog inte mer än 15 min men nu tog det säkert 20 och dessutom var jag nästan genomblöt när jag kom dit, damn vilken hetta.

Det fanns en lite halvläbbig skylt som fick mig att fundera en extra gång huruvida jag borde göra detta själv eller inte.

                                                                                           
 
Nog för att spindlar är jäkligt läbbiga men dom kan man ju i alla fall trampa ihjäl, ormar däremot, nooot so much.

Efter en dusch och några avsnitt av Brothers & Sisters blev det drive in biografen, japp precis som på filmerna. Självklart hade vi mat från McDonalds med oss som vi åt under filmerna. Det var ju faktiskt två, vilket jag inte visste utan kände mig lite smått dum när jag sa att "det måste ha varit den längste trailern till en film jag sett", när Mumien 3 börjat. Då visade sig att det var första filmen för kvällen. Så Mumien 3 och Hellboy blev det i alla fall till slut. En Enorm parkering med bilar och där folk antingen låg bak på pick-uperna, på biltaken, satt i bilarna eller hade med egna stolar. En smått surrealistisk känsla, precis som att man var med i Grease, tänk vad härligt det hade varit om fallet varit så :)

 - - - - -

Snart bär det av till skolan för att checka in campuset och lokalerna innan vi drar till Fashion Valley och som alltid skiner solen ack så vackert.

 - - - - -

Take care and may God bless you all


Cred till Kina

Första helgen och galet skönt att få spendera den med mitt baggage som kom igår, jippi kay yeay. Ska ta och bestiga berget idag och få lite sol samtidigt så har man fått sig lite motion, sol och tydligen en jäkligt fin utsikt över hela San Diego också.

 - - - - -

Man märker verkligen att man är tillbaka i USA och hur sportmedierna skiljer sig och har olika fokus jämfört med svenska. Nog för att det snackas mycket om OS men när jag gick igenom dom två svenska kvällstidningarna stod det inget om övergången från Green Bay till NY Jets i Brett Favre. Det är som att Ryan Giggs skulle gå till typ West Ham, killen har lirat hela sitt (15 år) i G.B. och blir nu tradad. Har ett skönt citat från en brud från Wisconsin om Football och Favre:

"Football in Wisconsin is religion and Brett Favre is God"

 - - - - -

På tal om OS så får jag nog ta och medge att det var en av dom fräckaste och grymmaste invigningarna alla kategorier alla tider, WOW. Damn vad det måste tagit tid att få alla 15000 att göra allt så grymt, nä det var outstanding.

 - - - - -

Blir en bio i afton igen, nu med hela familjen med dess yngste också. Hellboy står på agendan och tydligen är det tal om en drive in, hoppas bara man inte sitter i bilen, men varför skulle då detta skilja sig från en vanlig? Jaja, återstår att se.

 - - - - -

Blivit jäklit sugen att börja kika på "Brothers and Sisters" igen, var nog för ungefär ett år sedan jag kollade på den serien första gången men nu jävlar är suget tillbaka. Kul med intriger om familjeföretaget och dotterns konservativa politiska inriktning och nu även karriär.

 - - - - -

Take care and may God bless you all


Fett emot abort

Tog min första promenix i kvarteren vilket var jävligt korkat i den här värmen, 20 min senare var man svettigare än...svettigast. Blev tvungen att kavla upp mjukisbyxorna annars hade jag nog svimmat eller fått värmeutslag. Under promenaden gick jag förbi en bil som man i alla fall inte behövde fråga två gånger om vad dom tyckte om abort.

                                                                                     


 - - - - -

Såhär på kvällen kan jag konstatera att stunden jag var ute idag (enbart promenaden) räckte för att jag skulle få en solbränna. Kan bli rena rama semesterfeelingen, i alla fall i några veckor till innan plugget drar igång.

 - - - - -

Galet vad familjen gått igenom alltså, har inte riktigt filat på hur jag ska lägga upp det men nog tusan skulle det kunna bli en bestseller om händelserna skrevs ner.

 - - - - -

Var på bio ikväll och det var den bästa film jag sett på bio på jag vet inte hur länge. Pineapple Express hette den och det var vad dom kallade en "stonermovie". Blir nog till att man får dra och kolla på den igen om ett tag, underbart kul. Trailern: http://www.youtube.com/watch?v=hQqUyBN4g8M

 - - - - -

Take care and may God bless you all


17 timmar i San Diego

Nyligen vaknat upp i San Diego och det känns som att jetlagen kan utebli den här gången, underbart. Men det är helt galet hur vädret här är, galet varmt hela gårdagen och inpå natten när de själva tyckte det började bli kallt, pyttsan heller.
Nu är det lunchtid och solen är stekande het. Lite därför känns det sisådär att jag inte kan byta om till shorts och en icke svart t-shirt, flygbolaget söp bort min väska någonstans mellan frankfurt och philly så här sitter jag min dator.

 - - - - -

Helt galna historier mamman i familjen berättat om vad som hänt dom de senaste två veckorna. Det är så galet att hon utan tvekan skulle kunna skriva en bok och att den sen filmatiseras. Jag får göra en lite serie om det senare för "kul" är det, helt sjukt minst sagt.

 - - - - -

Nä nu ska jag nog ta mig en tur och kika på området här och bekanta mig med kullarna/bergen. Det lär ju aldrig bli direkt tråkigt här med 4 hundar varav 3 är väldigt livfulla, en gullig pojke på 6år som babblar konstant, en kille i min ålder som man kan snacka sport med och den yngre systern på 14.

 - - - - -

Take care and may God bless you all


Kassa PPV

Det känns lite som att Borås smittat av sig på hela Sverige när regnskurar och äckelväder drar in över landet. Visst kan man stanna inne och mysa med en rulle, lite kortspel, god mat etc. men när man vill titta på PPV och fotboll och kanalen är helt död då? Som tar var fungerade alla kanaler bortsett från PPV så man kunde i alla fall se AIK åka på däng mot kff tyvärr. Som tur är behövde vi inte betala för dagens PPV match, som vi för övrigt inte kunde se, men nåde dom om jag betalat 140 spänn och kunnat se 30 sek. av matchen...

 - - - - -

Tvätt stod på agendan idag, sen blev det ett plånboksinköp, fin värre. Tog det till en ny nivå, känner hur jag mognat när jag nu har ett myntfack i plånboken, vet inte hur många år sen jag hade det senast. 1 vuxenpoäng till mig.

 - - - - -

Ca 32 timmar kvar innan avresan till Kalifornien, nervös? Jotack lite.

 - - - - -

Take care and may God bless you all

Lätt sätt att stödja forskning för cancersjuka barn!

Nedräkningen till San Diego resan har börjat seriöst och snart är det dags att räkna timmarna. Men hur kul är det på en skala att behöva gå upp 5 på morgonen? Får hoppas att familjen med 4 hundar och 2 hemmaboende kids, ännu oklart om den 20 åriga dottern fortfarande bor hemma, hemma i vad som befaras vara en amerikansk familj med maxikanarinslag.

 - - - - -

Har allt annat än optimism inför morgondagens möte mot Kalmar. Bortaplan, förmodligen regn, defensivt kalmar och ett halvt lamslaget Gnaget. Men någon gång ska de la lyckas så imorgon blir det seger med 2-1 och en gnutta optimism inför nästkommande möte mot ife. Anchen och Obolo blir målskyttar imorgon, pertan gör självmål eftersom kff inte kommer mäkta med något framåt :)

 - - - - -

Har lyssnat på Randy Owens "Braid my hair" 24/7 där han och låtskrivarna gjort som så att de skänker intäkterna och 100% av royaltin till "St Jude" där man behandlar cancersjuka barn och satsar väldigt mycket på forskning. Låten är jäkligt bra och rörande och de har under ca 6 månader dragit enorma summor men forskningen behövs ju fortfarande så man kan online köpa låten och på så sätt skänka pengar.

http://www.countrycares.org/content/latest_stories.cfm?content_id=195 Där finner man även information om den här "kampanjen" och längst ner på sidan kan man lyssna på låten men även köpa singeln.

Det finns många delar i låten som är bra och starka men en som jag fastnade för var:

She could question God, Lord, knows I would
She could just give up, I don't think I could be that strong or fight so long
How can such a little girl have such big faith
And even through the pain she still prays, saying, God will make a way

 - - - - -

Jag kom in på hans början till solokarriär och den här låten efter att jag hörde bandet Alabama och låten Angels Among Us som också är grymt bra. http://www.youtube.com/watch?v=Ey0HrEvh44c
Alabama kom 2004 med i Vocal Hall of Fame och 2005 med i Country Music Hall of Fame. Mycket nöje!

 - - - - -

Take care and may God bless you all

RSS 2.0