Snart derby

Imorgon smäller det, då jävlar. Jag var tvungen att refresha minnet från förra derbyt mot bajen där AIK fick ett brev från en AIK morsa:

Hej,
Jag (morsa) tog med två av våra fyra killar i går på efterlängtat derby. Eftersom jag i ett svagt ögonblick (och med ännu svagare plånbok efter sommaren) lovat killarna köpte jag (billigaste) biljetterna på Norra. Normalt har vi ett ?vanligt? familjekort på Södra då hela familjen brukar gå på AIK:s alla matcher, så det här var lite extra spännande för dem.

Innan matchen fick vi både goda råd, några kommentarer och direkta varningar att nä nä ? på Norra står man bara inte med barn på ett derby...


I god tid på läktaren, inte mer tjafsande än vanligt utanför Råsunda och här börjar killarnas stora stund: För väl på läktaren har jag/vi aldrig någonsin blivit så väl omhändertagen. Av ALLA - män i alla åldrar, killar, unga grabbar - tjejer är ju en KLAR minoritet. Har stått själv ? innan barnen ? på Norra tidigare men aldrig med barn och vet hur det ibland kan bli.


Men nu; Alla ? utan några som helst undantag ? såg till att mina killar (6 och 11 år) fick bra platser (längst ner på Mellan-sektionen), att de fick stå lite mer ifred utan att någon knuffades, min minsta kille fick hjälp med flaggviftandet vid tifon, de blev upplyfta för att se bättre när det blev mål (glädje, ren lycka!), jag (lätt överårig morsa i AIK-halsduk) fick en kaffe i handen och en korv (av vem?? han frågade, jag sa ja och sedan var min blodsockerhöjande gentleman borta!). När vi skulle gå efter matchen och när laget tackat Norra, släppte ALLA förbi oss utan att vi ens andades om det. Vid det laget var min lille kille så trött och slut så han inte riktigt orkade längre.

En stor eloge till alla supportrar som råkade finnas på Norra Mellan just den här kvällen, killarna fick något att kunna berätta i skolan som de har med sig länge, länge och jag kommer helt klart att även i fortsättningen ta med mina barn på Norra. Det som också slog mig var att stämningen var så otroligt mycket bättre här än den ibland blir på Södra och att även yngre supportrar var mycket, mycket välkomna att stå bland de stora grabbarna?

Kanske något att tänka på när tidningar och andra skriver om bråk på Norra, om supportrar som beter sig illa och alla så kallade ?hemskheter? som fotbollen för med sig.


Många ? mycket glada - hälsningar


- - - - -

Hoppas nu bara Jonson är sjuk imorgon för Amoah lär ju inte kunna göra om samma bedrift som senast.

 - - - - -

Satan i gatan om Khari spelar från start utan någon glöd och krigar. It's THE fucking derby där man krigar, inte någon jävla glaslirare ska entra planen

 - - - - -

Har inte bestämt mig för vad jag tycker om banankastandet ännu. Har själv aldrig gjort det, men jag har lust att göra det bara för att fotbollsförbundet inte vill det och sen är det ju alltid lika ironiskt kul att journalisterna vill få det till rasistattacker.

 - - - - -

Framåt stolta AIK

En vanlig lördag

Om några dagar är det exakt 4 veckor jag varit i Washington D.C. och ett och annat har man ändå hunnit med får man säga. Saker som jag ansåg mig behövde checka av har varit att se:

- Vita huset
- Washington Memorial
- Lincoln Memorial
- Jefferson Memorial
- Capital Hill
- Pentagon

Det finns ju mycket kvar men jag är i alla fall på god väg. 

 - - - - -

Var på Bodies The Exhibition idag där man tagit tillvara på människors kroppar och visade upp dessa innan och utan. Helt klart intressant att se hur fruktansvärt avancerat kroppens organ och celler är uppbyggda. Man fick se de klassiska skolexemplaren med skelettet men även hur hela blodomloppet med ådrorna ser ut, när de på något sätt "plockat" ur dessa ur kroppen. De flesta museér här är gratis men denna var helt klart värt pengarna.

  - - - - -

Hemlängtan har inte kommit ännu även om det är kopiöst jävla jobbigt att inte kunna vara på plats och följa derbyt på måndag. Å andra sidan slipper jag förhoppningsvis dryga människor om det skulle bli förlust, även om jag nu råkar plugga med en gårdare. Men som med de flesta andra gårdare är intresset för dif sporadiskt, går det bra är intresset på topp.

 - - - - -

Det kom några regndroppar idag, vad är det frågan om egentligen? Inte ska man behöva utstå väta när det är 25 grader, eller? Kanske får ta att inhandla ett umbrella ella ella e e e...

 - - - - -

Var på ett fruktansvärt kul disco igår med 3 våningar och många olika dansgolv och olika sorters musik. Vem har sagt att man måste vara 21 för att få gå ut och dricka i detta landet? Den personen menade nog inte svenskar, 1 av 6 var fyllda 21 och det var aldrig några problem inte på något av de 2 ställena vi gick till. Ibiza var nice.

- - - - -

Jobbigt att behöva sätta sig och plugga en massa imorgon =/ Men men så kan det vara, jag har ju i alla fall ett rum helt själv för resten av helgen då min roomie dragit till The big apple.

- - - - -

Tills vidare ha det bra and may god bless you :)

En bit in...

Har man varit här ett tag, ingen aning hur länge faktiskt, orkar inte tänka efter. Men det är sjuuuukt gött väder där man nästan måste ha shorts varje dag för att överleva.

 - - - - -

Tungt att vara exilgnagare i tider som dessa nu när Gnaget verkar ha blandat sig i striden på allvar. Speciellt när man inte har 100% internet utan det bara funkar lite när det känner för det.

 - - - - -

Det har varit så varmt att bussarna kör folk gratis för att få bort folk från gatorna. Det är min förlorade svenska skitsommar, skönt att innan och efter plugget kunna lägga sig på takvåningen och steka.

 - - - - -

Synd att Wilton såldes, men förhoppningsvis gjorde AIK en god affär där man fick betydligt mycket mer än vad man köpte honom för.

 - - - - -

Man blir ju förbannad på förbaskade bolaget comcast som är hur jävla dryga som helst. Har man bokat tid för att få kabeltv och internet wireless installerat så ska de självklart lyckas med att sjabbla till det. Tv kunde vi se men gällande internet så var det andra bullar, inget wireless utan nått jävla modem så man får sitta med en jävla sladd som dessutom inte alltid funkar. Men efter några timmar i kö så fixade vi äntligen en tid att få det fixat, så nästa vecka...

 - - - - -

Fest ikväll, en av jänkarna fyller år så låt de nu hoppas på att dom bjuder på fler sköna lärorika "lekar" med alkohol inblandat :)

RSS 2.0