Back from Lidingö

Då var veckan i Hufvudstaden över och regnet i Borås tillbaka, precis vad man vill återvända till !!

 - - - - -

Fick en massa papper om utbildningen som komma skall i USA, fan de verkar ju rätt tröga när de skriver ut en massa dialoger och exemplifierar hur de menar att saker och ting ska fungera. Troligt att det fungerar lika formellt i verkligheten!

 - - - - -

Rådjurssadel till middag igår med stekt potatis och pepparsås, icke att förglömma kryddsmöret för att förhöja smaken. Mums och jäklar vad bra jag är på att göra mat, jag är nog dessutom världens mest ödmjuka person.

 - - - -

Läste att de förväntade sig att man var klädd i en viss stil: "Business attire".
Fick även reda på några kurser: International Marketing Management, Modern communivations, Effective Writng for the Professional.

Jag börjar ju fundera lite alltså...

 - - - - -

Kan bara inte släppa låten, den går bannemig på repeat hela tiden "The call - lidingö". Börjar bli aningen jobbigt nu och inte hjälper det att Jeppe skickade över "The kristet utseende - Jag vill knulla de som ler" då den är nog så vulgär.

 - - - - -

Jahopp då blev det jobb i alla fall, den här veckan och nästa med Jonas.

 - - - - -

Blir förhoppningsvis en sammanträff av olika grupper av människor till helgen, samhällare, naturvetare, datanissar och alban :)

Peace

Stockholmsvecka

Då har snart hela veckan gått och det är snart dags att börja tänka på refrängen och kika på vägar att ta sig hem på. Vi hade ju galet bra väder igår, varför regnar det då idag?

 - - - - -

Var på AIKs träning igår vilket var ganska intressant, kan förstå att David Fjäll hänger där så mycket som han gör (även om det är en del av hans jobb).

 - - - - -

Årets upphämtning måste ha gjorts av mig och Anders som kom in på 501 efter att Mårten och Linn vunnit. Kvar stod Sara och Åsa som hade knappa 10 då jag och Anders insåg allvaret i det hela och gjorde vad som krävdes, vann helt enkelt. Dart är det frågan om.

 - - - - -

Var och såg "Direktören för det hele" som är en dansk Drama/Komedi där en skådespelare ska agera direktör och slutföra en affär med ett isländskt företag. Mycket humor! Filmen var bra och som sagt kul och får 4 spjut.

 - - - - -

Var på ambassaden i onsdags och fy tusan vad jag inte hade förväntat mig det som skedde. Skulle "intervjuas" 10 så jag var där tjugo över nio och fick se en 50-60 meter lång kö utanför ambassaden, så det var bara till att ställa sig sist. Halv ett kom jag in och de fick visitera mig och tog min mobil för att sedan slunga vidare mig så jag kom in i byggnaden och lämnade fingeravtryck för att sedan lämna stället klockan ett.

 - - - - -

Veckans låt: Last Call - Lidingö

 - - - - -

Bokade flygbiljetterna till USA så nu är det nära, jippi ki yey

Dags

Jahopp, då är det snart dags att bege sig till bussen, kul värre.

 - - - - -

Hoppas vädret är bättre på lidingö än här, finns ju risk för depression här =/

 - - - - -

Bokat resan till USA nu, wiihii nu börjar det närma sig.

- - - - -

Får la återgå till den roliga väntan på att bussen ska åka.


Sveriges största firma

Snart är helgen över och kan summeras som kul ändå. Stor del av tiden har gått åt att leka och lära med den nya bärbara datorn som är helt fantastisk, den har "fingerprint" som gör att man inte behöver skriva in lösenord utan man drar fingret så läser den av fingret, sjukt fräckt!!!

 - - - - -

Blivit så fruktansvärt trött på media i fallet "tamandi" där man går ut och anklagar fb för att vara boven i dramat. Nog för att de gjort mycket skit så är det inte kategori c supportrar som är inblandade den här gången, och sen när blir man offret när det är en själv som slår någon annan? Skulle vara intressant att se om jag skulle kunna slå någon på käften och sen få sympatier om det visade sig att jag tog första steget... tror knappast det.

 - - - - -

Hur  i hela friden ska jag klara 6 f*cking timmar på en buss till Stockholm? Äh, jag har ju datorn nu så det får bli några filmer...

 - - - - -

Känner mig ganska händig efter att ha lagt golv i en stuga. Jag är en häääändig maan, vem fan är gessle?

 - - - - -

Vet inte om någon ska ha cred eller om det är åt skogen, men enligt media och deras syn att se på det så skulle AIK ha europas största firma what so ever. Drar man gränsen som man gjort i media nu gällande tamandi så skulle vi ha drygt 15 000 personer, inte illa pinkat för att för att komma från lilla Sverige.

 - - - - -

Såg Underbara Älskade igår och helthetsintrycket är att den var djup och lite mörk där dödsfallet i början av filmen överskuggar i stort sett hela filmen. Lite hemsk sett till att den med största sannolikhet skulle ha kunnat baseras på (flera) verkliga händelser. Bästa filmen hittills och får därför 4 spjut.

 - - - - -

Så snart är det då dags igen. HIF - AIK. Två lag i kris. Två lag som behöver prestera. Därför slutar matchen 1-1 efter krampaktiga 80 min. Förmodligen en tråkig match som jag i slutändan kommer skatta mig glad över att jag bara kunde se de sista 45 min. på.

 - - - - -

Snart så...

Filmvecka

När man jobbar så hårt som jag gör får man göra vissa prioriteringar för att få tid åt sig själv. Denna veckan har tillägnats diverse filmer som jag anser mig gått miste om tidigare eller bara velat se.

En obekväm sanning, recenssion och betyg i förra bloggen..

Team America - är en skön film av skaparna av south park där Teamet agerar världspolis och ska förhindra Kim Jong II från att använda sitt massförstörelsevapen. Kul film med mycket humor och fördomar det gillar jag. 3,5 Spjuth från mig.

Bästa citatet från filmen:

"We are reckless, arrogant, stupid dicks. And the Film Actors Guild are pussies. And Kim Jong II is an asshole. Pussies don?t like dicks, because pussies get fucked by dicks. But dicks also fuck assholes, assholes who just wanna shit on everything. Pussies may think they can deal with assholes their way. But the only thing that can fuck an asshole is a dick with some balls. The problem with dicks is that sometimes they fuck too much. Or fuck when it is inappropriate. And it takes a pussy to show them that. But sometimes pussies get so full of shit that they become assholes themselves. Because pussies are only an inch and a half away from assholes"

 - - - - -

Hur tänker hon - är en filmatiserad pjäs / stand-up av Johan Rheborg som behandlar manligt och kvinnligt. Måste nog befinna mig i någon slags "fördomsfas" för här bjuds det på det i mängder och jag skrattar högt vid flera tillfällen. Kanske något utdragen och även om Rheborg är exceptionellt bra på att beskriva saker in i minsta detalj så känns vissa delar bara för torra. Bör tilläggas att publiken är kopiöst tråkig och håller inte standarden för fem öre. 3 Spjut (sjönk i och med den dåliga publiken)

Bästa citatet från filmen:


"Lita aldrig på något som blöder i fem dagar och inte dör"

 - - - - -

Skönt att AIK slog Glentorian och att Wilton fick göra mål igen. Inget, verkligen INGET kan mätas med allsvenskan och vi ligger inte högt i kurs bara för att 5 bollar rullat in, även om det är skönt att se (höra) att vi kan göra mål. Skönt att N.E.J. tydligen ska ha spelat riktigt bra, vår nästa Tjerna. Riktigt glad att Tamandi spelade bra, kanske vi kan få något när vi förhoppningsvis säljer honom efter säsongen.

Bästa ramsan från matchen:

"Ska ni gå hem nu" efter att AIK gjort 0-3

 - - - - -

Det var ett tag sen jag såg några direkta storfilmer, hoppas mycket på Underbara älskade, Flags Of Our Fathers och Letters From Iwo Jima.


 - - - - -


För en gång skull är det fint väder, kanske att man skulle gå ut och läsa en bok i trädgården, "Det amerikanska folkets historia" är riktigt bra nu.


Hårda tider

Det är tufft för dagens ungdom idag! Denna vecka har jag varit tvungen att jobba hela 17.5 timmar, inte undra på att folk går in i väggen, drabbas av deprission och allt vad som sker ute i den stora vuxna världen. Det är hårt att tvingas gå upp runt 11, åka till jobbet och sluta 30 min tidigare så att man är hemma lagom runt 18.20, tungt är ordet.

- - - - -

Var nere i stan i dagarna för att ta ett 5x5 cm stort foto som amerikanska ambassaden skulle ha, 250 sek känns som rena rånet, men vad gör man inte för att få smaka en bit av friheten?...
Snart bär det av mot hufvudstaden, kanske skulle kika efter lite kläder när man ändå är uppe..

- - - - -

?En obekväm sanning? med Al Gore som skapare till denna film om global uppvärmning. Den var helt OK men om du är trött på allt prat om global uppvärmning och det som följer därtill kommer du förmodligen spy. Fräscha bilder och lite ny statistik stod filmen i alla fall för, 3 Spjut från mig :- ).

 - - - - -

Jimmy Tamandi har man kunnat läsa om i tidningarna i dagarna (för något som skedde för lite drygt 7 dagar sedan) efter att han gått till attack mot några supportrar. Gnagare i Stockholm, se upp för den krigslystne skåningen!

- - - - -

Hoppas nu bara att laget tar sig samman nu och visar att de kan slå Glentorian och gå en bit i UEFA-cupen.

Skrämmande kärlek

Det slog mig först igår hur jobbigt det kan vara och kanske främst hur farligt det kan vara. Inte tusan har man trott på vad folk sagt om det tidigare för "det är ju bara en sport". Må bäste lag vinna, de är bara mänskliga, alla kan vi göra fel, nästa gång blir det vår tur...

Aldrig förr har jag insett hur jäkla beroendeframkallande det är, men igår så..

- - - - -

Att välbetalda spelare ska få skjuta över så många gånger är skrämmande och att de är så många gör mig mörkrädd

- - - - -

Det är som en drog eftersom det aldrig tar slut och det bara tillkommer fler och fler, yngre och yngre, men just det vi har ju redan gnagis och baby boys

- - - - -

Att Kennys säsong kan summeras som hans inhopp igår, ett skott som skulle skickas till skogarna i england, en snedträff ...

- - - - -

Men drygt 18 500 får ses som en ok siffra, många lag har ju inte ens kapacitet till så mycket publik

- - - - -

Anledningen till att folk börjar störa sig på elfsborgs if är förmodligen att de tror att de är världsmästare och bäst på alla plan efter 2 bra år

- - - - -

Det känns ju verkligen som att Kenny gör skäl för sitt nya kontrakt han gnällde till sig...

- - - - -

Vad gör elfsborgarna om det går dåligt i 4 år? har de fortfarande en bra*1 publik, lika många sponsorer som vill skjuta till likvider*2 och kommer föredettingar vilja komma tillbaka fastän de egentligen inte håller*3 på laget?

- - - - -

Men inte ska man få avsluta så negativt. Matchen igår kunde gått hur som helst, den här gången tog elfsborg det längre strået och för AIK:s del är det bara att bryta ner och komma igen, fler matcher väntar. Vinner vi derbyt mot D.O. så kan jag tänka mig att tampas med BP i botten.


*1 Bra till antalet åskådare
*2 Mer än för en kväll ;-)
*3 Det är ju sedan en lång tid tillbaka konstaterat att Anders "Tacos" Svensson egentligen håller på IFK GöteborgSpjuth - den som står på toppen när det blåser kallt

RSS 2.0