Återblicken

Då kanske man skulle summera lite lätt saker och ting som har hänt under året utan att det ska behöva bli en längre novell.


 - - - - -

Våren var en tid för ovisshet och lite därför spenderades den i stora delar av ansökningarna till plugget i USA samt enskilda distanskurser. Etik och livsfrågor var nog höjdpunkten på vårterminen, en väldans intressant och nyttig kurs och något fler borde läsa och inte bara de som läser inom sjukvården.


 - - - - -

En lätt naiv Jonatan trodde ju sommaren skulle flyta på skönt utan jobb men de få arbetstillfällena hos DHL och farsan gjorde det bara till än mer leda när alla andra jobbade.


 - - - - -

Riktigt nyttigt att jobba på byggföretaget där man lärde sig om takläggning, fönster- och dörrutbytning etc. Gav ju t o m självförtroende nog att ersätta ett fönster här hemma helt själv (och resultatet blev bra).


 - - - - -

Semestern i Portugal blir sommarens höjdpunkt med hits som Umbrella och Dunka mig gul och bli. Litet pittoreskt samhälle utanför Lissabon, härligt!


 - - - - -

Svaret from IBS kom och man hade blivit antagen och jag tänkte att jag skulle fixa det samma vecka. Jag gick nog in i väggen när jag insåg hur mycket det var som skulle göras för det tog ungefär 2½ månad innan det var klart.


 - - - - -

USA är ett kapitel för sig och saker och ting tedde sig kanske inte riktigt som jag hade förväntat mig, även om jag inte hade speciellt många förväntningar. Men med en grupp svenskar, fint väder och en egen lägenhet kunde det bara gå bra...


 - - - - -

Årets väder

Att stå och jobba, med en 7 dagars deadline, i spöregn, hagel, kyla och veta om att ett tak måste bytas, ushamig.


 - - - - -

Årets "flopp" (AIK)

Marcus Jonsson. Knackade på dörren till landslaget med sin form 2006 men var efter skadan kallare än fiskpinnarna i frysen.


 - - - - -

Årets "flipp" (AIK)

AIK publiken. Stort att se alla som var på plats i Borås efter alla nederlag och kopiöst dåliga resultaten vi fått med oss. Även hur Rikard Norling hanterade tuffa sitsen och agerandet efter även den förlusten.


 - - - - -

Årets börs

Sensex, indiska börsen som stod för en händelserik höst och enligt mitt tycke även påverkade vissa delar av världens börser även om det nu inte riktigt kan jämföras med "subprime crisis".


 - - - - -

Årets aktie

Apple med sina produkter i iPhone, iPod touch, nya OS system etc. upp och ner minst sagt..


 - - - - -

Årets vattenpöl

Hade kunnat bli händelsen i Sexdrega när vädergudarna inte riktigt ville att vi skulle göra klart jobbet den veckan men det blir faktiskt översvämningen i lägenheten. Den var i en klass för sig och en upplevelse utan dess like där vi i och för sig fick en ny heltäckningsmatta och under tiden fick bo på hotell, men ändå.


 - - - - -

Årets kvällspromenad

Promenaden med Emelia som innefattade Jefferson memorial, The mall (det är faktiskt inte ett köpcentrum även om man kan tro det, bara en stor gräsplätt typ), Chinatown och kvarteren däromkring. Mysig afton där jag kanske inte borde vara förvånad över att det till slut föll på Fuddrockers.


 - - - - -

Årets match

Att sitta i VIP+ logen och bara passera det simpla VIP folket för att istället få mat och dryck matchen till ära. Nu var ju matchen i sig inte speciellt bra när DC United förlorade men upplevelsen var något nytt i alla fall.


 - - - - -

Årets plåga

Att behöva gå runt i ett par vans i en extrem hetta kan vara exceptionellt påfrestande för våra stortår. Detta är något som min vänstra stortå fick erfara, och den var inte glad. Den överlevde men har små men för livet (inga allvarliga dock).


 - - - - -

Årets klädsel
Tilldelas mängder av människor i Washington och Arlington som under tidig höst bar kostymer och andra fina kläder men vad hade de för skor på sig? Flipflops! Detta inte bara folk på stan utan även personalen i vissa affärer.

 - - - - -

Och med stor tillförsikt ser jag till framtiden och vad som komma skall. 2008 torde bli ett bra år även om vägen nu ännu inte riktigt är utkristalliserad...

 - - - - -

Take care and may God bless you all


Värdelösa Cowboys!

Då stod det klart att Redskins gått vidare efter att man övertygande vunnit med 27 - 6. Det var aldrig riktigt jämnt utan misstagen var för många från Cowboys sida och koncentrationen var allt annat än på topp. Men vafan gör det, Redskins vann och platsen nu given.

Motståndarna i första playoffmatchen blir Seattle Seahawks som vann NFC West Division med 10-6 i matcher.
Vet inte helt säkert men vid vinst så kan de två giganterna Redskins-Cowboys kommas att mötas igen vid vidare avancemang från första omgången.

Återstår att se, förväntansfull fast med tillförsikt...

 - - - - -


MEN vi säger ett stort grattis till alla Cowboysanhängare till deras nya rekord!
"Dallas rushed for a franchise record-low 1 yard"

Nästan helt fantastiskt att bara lyckas åstadkomma 1 yard. Tyckte de nämnde något om att de som tidigare "ledde" var något ett lag för 9 år sedan och att det då handlade om 7 eller 8 yards, men nu skulle rekordet alltså spräckas...

 - - - - -

Take care and may God bless you all


Redskins Wildcard!!!

I skrivande stund leder Redskins hemma mot Cowboys med 13 mot 3 och kniper då med andra ord wildcardet som står på spel. Cowboys må vara klara men de ha ställt upp med ett bra lag och har själva sumpat chanserna för att "hänga" med mer i matchen. Första halvlek är avklarad och tredje quartern kommer snart.


Stort att se att även Cowboys bär Sean Talors siffra 21 på baksidan av hjälmen.

Kommit in bra i matchen med en pizza, åbro och chips. Hela kostcirkeln med andra ord.

Imorgon väntar inköp inför den spännande nyårsafton. Första nyåret jag någonsin firar mellan 2007 och 2008, kan bli något nytt och något spännande. Lite god mat och skumpa så blir det prima.

 - - - - -

Kikade på I Am Legend innehållande Will Smith om ett virus som tar kol på alla människor förutom de som är imuna vill säga. Detta är då Will Smith som ensam, eller med sin hund, lever i New York och utför alla de där sysslorna man kan tänkas göra som ensamstående. Han hyr film, en i taget självfallet, sår på gator och torg, spelar golf på militärflygplan etc. Väl på natten så kommer de människor fram som varit imuna men ändå drabbats, monster med andra ord. Will Smith är underbart komisk på ett balanserat sätt, däremot var den bara 1½ timme och kunde utan tvekan utökats med timmen till, men 3½ Spjut slutar den på.

 - - - - -

New Orleans förlorade och kommer därför inte vara en fara för att sno wildcardet för Redskins.
Snart dags för matchen igen...

 - - - - -

Take care and may God bless you all


Jävla mellandagar!

Efter en överlag väldigt traditionell, vanlig, trevlig och gemytlig julafton och efterspelet med dagarna därpå så väntade den stora jakten. Hare och rådjur stod på agendan men inte heller denna gången lyckades jag nedkämpa de aggressiva och inte minst exceptionellt farliga djuren. Men det kommer ju fler tillfällen.

 - - - - -

Efter denna jakt var det istället jag själv som blivit attackerad. Attacken kom från ett hemskt och farligt virus som gjort att jag blivit sängliggande i nu 2 dagar, ve och fasa. Rinnande näsa och huvudvärk och utmattning tänka sig vad hemska virus kan vara.

 - - - - -

Fin avslutning på En Riktig Jul, trodde inte riktigt att Elfrid skulle lyckas men se det gjorde hon. Tycker däremot att Pascal borde fått ett bättre öde...

 - - - - -

Det är imorgon som den stora matchen är, den mellan Cowboys och Redskins. Det finns inte direkt något att jämföra med i Sverige för att beskriva det här mötet med men kanske AIK - Bajen. AIK mot dif eller ifk hade varit lite för mycket hat medan typ ifk - ife i stort sett bara är hat från ena sidan. Men kanske mff - hif? vet ju inte riktigt vad skåningarna känner för varandra mer än i "Bäbisaffären". Men imorgon i alla fall så möts de två antagonisterna åt i en match som för Redskins del behöver vinnas för att säkra platsen till play off och få det åtråvärda "wildcardet". Vinner Redskins inte matchen imorgon finns ändå en god chans att gå vidare då det hänger på att två andra lag måste vinna för att passera Redskins. Så chanserna är på vår sida då även Cowboys är klara för sitt play off och de inte har något att spela för. Imorgon strax efter tio på kvällen, svensk tid avgörs matchen som kan få mig att på plats beskåda en match...

 - - - - -

När man är lite sjuk och krasslig kan man få för sig att kika på någon film kanske och så även nu i dagarna. Filmen föll på en komedi och då hade jag inte så många till hands men det blev:

Heartbreak Kid
Ben Stiller spelar i denna filmen en 40 årig man som i San Francisco äger en sportaffär. Han är även ogift vilket hans far ofta vill påpeka men som anat hittar han en tjej som han gifter sig med efter 6 veckor för att hon annars skulle åka till Holland och jobba. Efter bröllopsnatten förvandlas hon då till en helt annan kvinna och något som han börjar fundera över om det verkligen var vad han velat ha. På smekmånaden i Mexico träffar han en annan kvinna han börjar umgås med....
Ben Stiller verkar tyvärr inte ha så många sidor att kunna erbjuda tyvärr. Jag hade hoppats att han skulle erbjuda något nytt, något annorlunda och inte "den gamla vanliga" Stiller, men så blev det tyvärr inte. Det var i och för sig en kul komedi och får därför 2 (starka) Spjut.

 - - - - -

När man även ligger hemma en del ges ju musiken en helt annan chans så här kommer den exceptionellt åtråvärda listan som för tillfället toppar min lista. Det är Country och Techno och vinnaren Benny Benassi. Efter att jag låtit honom informeras om detta lät han meddela att han varit mycket stolt och per omgående skulle införskaffa x antal dompa för att dra till med ett rejält partaj.

1. Benny Benassi - Satisfaction
2. Eagles - Hole in the world
3. Keith Urban - Who wouldn't wanna be me
4. Keith Urban - Everybody
5. Eagles - Do something
6. Dj Tiësto - Just be
7. Benny Benassi - I love my sex

Mr. Benassi ville även meddela att han var aningen avundsjuk på Keith Urban även om han nu (stolt som han var) precis kommit överst på min lista. Anledningen är att Keith har en flickvän som Mr. Benassi tydligen gillar ganska mycket, nämligen Nicole Kidman, och man kan ju inte annat än att hålla med...

 - - - - -

Det är svårt att visa resultatet på den nya granen eftersom jag inte riktigt lärt mig att hantera kameran jag fått. Men bilderna blev allt för skarpa vid fototillfället så det fick bli en film för att sedan plocka ut bilder och därav resultatet...

                   Nederdel                                    Överdel           Stjärnan är personlig och visas/blottas därför inte.. 

- - - - -

Take care and may God bless you all

Groggluder

Egentligen första riktiga gången jag erfarit detta fenomenet, nu på juldagen. 3 Helrör var beställda till vårt bord och xoy ska ju ha bra mycket skit för hur kan man låte ett sällskap få 4 av 6 stolar, vadå ska de andra två stå upp? I alla fall så tog det inte lång tid innan lukten spred sig och tjejerna fått nys på det.

 - - - - -

Kalle Anka, Kan du vissla Johanna och Karl-Bertil Jonsson kikades på som i vanlig ordning och i årens paket fann vi lite kläder men höjdpunkten måste vara digitalkameran. Gemytlig dag!

 - - - - -

Kul att träffa på så många gamla lirare igår, juldagar är bra dagar.

 - - - - -

Precis kommit in i FM 08 och är lite ledsen över att supportrarna inte gillar mig fullt ut bara för en värvning. Mycket bra spel och i mitt tycke även nivåer bättre än föregångarna. Här spelar så mycket fler saker in och media finns störande ofta där och vill ha kommentarer, precis som i verkligheten. Kanske dags att återgå och försöka få Gnagets fans att börja gilla Markus Johannesson

 - - - - -

Snart dags att börja packa ihop mina saker innan bilen bär av till Svenljunga och jaktstugan. Lite har- och rådjursjakt tror jag står på menyn i dagarna. Skönt att komma ut in the middle of nowhere och chilla lite.

 - - - - -

Så slutade man 3a på fyrkampen igår vilket ändå får anses vara ett ok resultat även om Air hockeyn blev en liten missräkning. 0,5 poäng från tvåan var ju ändå relativt tight.

 - - - - -

Movie: The Invasion
Nicole Kidman spelar psykolog i en film där föremål kommer ner från rymden och har bakterier/virus som smittar människor. När människan väl blivit smittade behöver de sova för att sedan konverteras till dessa känslokalla personer. De blir inte direkt några monster men känslokalla och de som är imuna behöver de döda. Relativt bra film i samma veva som 28 weeks later, får 3,5 Spjut

 - - - - -

Take care and may God bless you all

Jonatan, Adam och Eva

Japp, det är de tre stora och betydelsefulla människorna på vår jord som vi firar såhär i juletiden. Har aldrig riktigt förstått mig på det egentliga syftet med att "fira" namnsdagar men kör på...

 - - - - -

I dagarna köpte jag min allra första julgran helt själv. Det blev en Mycket vacker gran, en ädelgran för 340:- istället för det egentliga 350:-, prutade hela 10:-

En mycket fin dekorerad och klädd gran om jag får lov att säga det själv. När alternativ kommer kommer jag även att visa bilder på kanske Sveriges vackraste hemmagran. Den har det där lilla extra...

 - - - - -

Kul kväll med the guys -1 men han kommer till tisdagen så då äre chill. Kanske att den blev aningen bättre efter att jag blivit delad etta i TP, Genusupplagan det ni! Men lite pinsamt för övriga deltagare ändå, just eftersom att någon inte svarade Nelson Mandela på Sydafrikas president som tillsattes 94. Jaja så kan det gå om inte haspen är på. Men efter delade förstaplatsen så skulle han fortsätta på den vinnande vägen och gick hela vägen till final i Air Hockey där han däremot fick se sig besegrad med 5-3 och en glad Dalle övertygade.

 - - - - -

Morgonens film: 28 weeks later
Uppföljaren till 28 days later där ett "vansinnesvirus" sprider sig och människor smittar och dödar varandra. Nu går man in i London, Amerikanske soldater har tagit över och saniterat ett område där man nu ska börja om från början och några tusentals civilister anländer. Men som den skräck/thrillerfilm det är så går ju inte allt bra utan någon är ju smittad...


Bra uppföljare, gillade nog nästan denna bättre än första och får 4 (svaga) Spjut


 - - - - -


Rätt skönt att ha vänt på dygnet nått så kopiöst som jag gjort. Att vakna fyra för att sedan somna om och gå upp 06.00 är jäkligt skönt, bra mycket goare än att sova till 11-12. Gårdagen bjöd på "lillajul" i storstaden Fritsla där jag fick ge mina julklappar till syskonen. Vilket självfallet uppskattades något enormt. Gud vad stora de har blivit, Ebba är ju nästan ligga lång som mig, kära jistannes.

 - - - - -

Take care and may God bless you all


Juletiden

Så stod AIK för en stark insats när de besegrade Västerås tidigare idag. Föga intressant egentligen, men mår AIK bra så mår jag bra.

 - - - - -

Gjort lite julgodis idag, blev trillingnötter samt ischocklad som jag saknat så, mums!

 - - - - -

Men så har i alla fall en relativt stor del av dagen gått åt att kolla upp skillnaderna och fördelarna kontra nackdelarna att använda sig utav American Express, ICA Banken samt Coop MedMera Visa. Man vill ju få ut så mycket som möjligt av kortanvändandet, vill ju inte att konsumtionen ska gå obemärkt förbi.

 - - - - -

Skönt att man kommit över tröskeln och ta tag i känslorna lite mer, kanske sova på saken igen...

 - - - - -

Nu tycker jag bannemig att vädret får ta och bestämma sig! Det håller inte att göra som det gör nu, antingen får det vara kallt och snö men vi kan inte ha snö och kyla på dagen och regn och kiligt väder på kvällen. Säger bara en sak, Manöver på den verksamheten per omgående!

 - - - - -

Appropå Manöver så skickade Försvarsmakten ut ett Spatialtest som den skytt jag tidigare var. Eller så var det bara ett puzzel med 10 bitar... Men vad vill de egentligen? "Du är utvald. Ring hrm hrm för vidare instruktioner."?
Kanske bara är en del i den nya kampanjen att värva nya officers, får la hoppas på det. Trivs med mitt boende vid Pentagon annars, känner mig rätt trygg och nöjd. Skulle jag vara något skulle det förmodligen vara en skytt i en Abrams istället för Leoparden även om jag får lov att säga att Leoparden ur estetisk synvinkel är aningen snyggare.        Abrams                                                         Leo 2


- - - - -

Kvällens upptäckter får ändå bli tv serien Gossip Girl samt  sångaren Keith Urban.

 - - - - -

Då var allt uppackat och imorgon även inpackat. Men stora steget i Jonatans "mognadsprocess" blir nog när han på egen hand ska införskaffa familjens julgran helt själv, yes indeed ni hörde rätt heeelt själv. Stort och viktigt ansvar med andra ord, ett viktigt och kanske (?) nödvändigt steg.

 - - - - -

Take care and may God bless you all

Notes about Freedom

Snart är det jul igen japp snart är det jul igen och julen varar..

Ett lätt snötäcke skådas ut över fotbollsplanen och den asfalterade vägen utanför huset.

 - - - - -

Tyckte valet var rätt intressant och jag håller helt och hållet med Marcus Birro. I början av 1900-talet vände sig Italien till England men ca 100 år senare står Italien för titelhållare av världsmästerskapet för landslag, klubblag vilket då även innebär att de vunnit i Europa. Kanske dags att se Italien som världens bästa fotbollsnation som den bevisligen verkar vara.

 - - - - -

Allt detta tjat om Ron Paul från Sveriges sida, ingen verkar ju fatta att han inte kommer vinna i alla fall. Ingen hade blivit gladare än jag själv om Paul nu blir en av de två republikanerna. Han är välutbildad inom många olika områden (läkare, militär, politiker) men frågan är om inte hans ålder på något sätt kommer sätta P för hans karriär!? Det kan ju inte enbart vara till hans fördel att han är född 1935 men han verkar ju veta vad han vill och han når ju ut till "ynglingarna" på nätet som förmodligen kommer öka hans stöd aningen. Pengarna han samlar in har ju NOLL värde om han inte blir populär och folk kan tänka sig och faktiskt går och gör det. Hans tre större frågor är att han vill slopa IRS, ta hem alla trupper som befinner sig utomlands och att han är emot abort. I hans kampanjer och liknande talar man om hur han har "levererat" över 4000 liv, när han jobbade som läkare, så han är en Pro-Life politiker med andra ord.

 - - - - -

Kvällens lektyr blev Fotbolls bibeln med Paulinho samt ur Matteusevangeliet.

 - - - - -

Snart dags för "lilla-jul" och är la bäst att åka med farmor innan hennes resa upp till Stockholm blir av. Lär ju inte träffa henne mer innan sommaren förmodligen. Börjar ju dessutom bli krasslig...

 - - - - -

Vad är vi villiga att göra för att nå friheten? Vad ska storebror lägga sig i? Hur mycket ska vi få bestämma över oss själva? Räcker vår säkerhet och kanske sjukvård eller var ska vi dra gränsen för en persons frihet? Men å andra sidan är vi ju aldrig helt ensamma...

 - - - - -

Take care and may God bless you all

7 dagar till jul

Det är det i alla fall för Emelia, Petra, och Patrik, i viss mån även ellen om dock bara för en stund..

 - - - - -

Hv71 - Brynäs står på och av någon anledning orkar jag inte bry mig speciellt mycket, vet inte varför. Kanske har med att rinken är för stor för att det ska bli någon direkt bra underhållning? Oavsett så orkar jag inte bry mig att Brynäs vann efter förlängning..

 - - - - -

Något däremot som är kul är att Redskins slog Giants och nu är ett steg närmare biljetten till slutspelet. Vikingarna behöver slås i veckan på vägen mot ett av flera tuffa stundande matcher. Skönt att det gick en repris från söndagens Redsk.-Giants match igår så man faktiskt fick se hur dom gjorde för att vinna, utan Campbell dessutom. Kanske att köra på Todd Collins i framtiden också...

 - - - - -

Dagens två fimer:

World Trade Center
Nicolas Cage är polis 9/11 och hjälper till kring WTC och är en av flera som kläms fast och behöver hjälp. Kan säga att den utspelas i tre skeenden där man visar hur de sitter fast, deras familjer hemma samt det förflutna. 3 Spjut

Night at the Museums
Ben Stiller behöver ett jobb per omgående och får ett som nattvakt. Detta specialla museum skiljer sig från andra då Allt och Alla vaknar till liv på natten och nu måste nattvakten ta i tu med detta för att behålla jobbet. Kul komedi med oväntade situationer ibland. 3½ Spjut

 - - - - -

Dagens sanna citat återfinns på Ellens blogg:

"Tänk att vi har så svårt att skiljas bara över julen, tänk då hur det kommer bli i Januari när vi måste säga hejdå på riktigt. Man kommer så konstigt nära varandra i en sån här situation när man lever så nära inpå varandra, ensamma i ett främmande land också."

 - - - - -

Take care and may God bless you all

Brämhultsankomst

Då har man efter många om och men kommit hem till bostaden i Brämhult. Äntligen! Ett försenat plan där någon fullkomligt värdelös människa lyckades med att paja någon dörr när maten skulle bäras in så det tog 30-40 min. längre tid vilket gjorde att planet blev försenat till Köpenhamn. Väl i Köpenhamn, försenad, insåg vi att vi aldrig skulle hinna så vi skulle få ta flyget som gick drygt timmen senare, wow gott om tid tänkte jag, utan att byta biljett. Insåg detta 50 min innan och fick gå 10 min för att sedan stå i en kö för att kunna byta biljett. Löpandes kom jag 5 min innan planet åkte, trött som jag var, eftersom jag inte sovit något ännu, somnade jag på flyget och sov hela resan. Nu är jag däremot hemma.

 - - - - -

Det borde inte få tillåtas, att ha samma väder i D.C. som i Borås, ushamig!!!

 - - - - -

Mycket kul att Redskins slog Giants, även om man nu inte fick se matchen. Minst sagt intressant slutspurt...

 - - - - -

The Last Kiss
En film som innehåller romantik med även komedi, men utan att för den delen skull vara en romantisk komedi i klassisk benämning. En OK rulle där allt cirkulerar kring relationer unga som gamla, gifta som med småbarn. Sensmoralen lite luddig och får därför 3 svaga Spjut.

 - - - - -

Nu är jag så förbannat trött att jag behöver sova för att överleva!

 - - - - -

Take care and may God bless you all

Global Business Group

Då var äntligen efter många om och men mitt internship fastställt och platsen som jag kommer spenderra knappt 4 månader på heter så mycket som The Global Business Group, Inc.

 - - - - -

Då var sista veckan klar och finalsen avklarade och snart går flyget. Inga direkta känslor ännu även om man förmodligen kommer sakna 306 rätt mycket. Den har sin skönhet, men mest defekt.

 - - - - -

Hade en intressant diskussion med en kille som var minst sagt upprörd över att USA spenderade såna enorma summor på illegala invandrare. Skattepengarna menade han bara borde gå till polis och militären eller åtminstone bara det som gör att människor känner sig säkra. Vet inte huruvida det stämmer men det ska tydligen vara en relativt hög siffra enligt honom som vistas i USA illegalt, mellan 9-15%.

 - - - - -

Två dagar innan det bär av till Schweden, får hoppas på lite snö där istället.

 - - - - -

Snart födelsedags-/födelsedagsmiddag, får la se vad mexikanarna går för...

 - - - - -

Satan i gatan om snöovädret på något sätt skulle få för sig att dryga sig och försena hemresan!

 - - - - -

Dags att kika på julkalenderns 14 avsnitt nu...

 - - - - -

Take care and may God bless you all

Dopinghärva

Det framgick i dagens nyheter att X antal baseballspelare åkt dit för doping. Raporten om detta nämner 6 namn medan experter på ESPN Sportcenter för tillfället menar de på att det ska finnas runt 80 namn från 20 månader och tillbaka som kan vara i "riskzonen".

 - - - - -

Denver Brancos spelar om 1½ timme mot Houston Texans, NFL. Sista matchen innan jag åker hem och det är ju fruktansvärt tråkigt att missa söndagens match mellan Redskins - Giants, ooooow satan i gatan alltså.

 - - - - -

Intressant hur man i 2½ timme TV tid bara pratar om detta som istället hade kunnat läggas på lite roligare saker, typ collegefootballmatchen eller varför inte Brancos-Houston?

 - - - - -

Har egentligen aldrig förstått mig på sporten baseball och tycker det är lika intressant som att kolla på cricket. Vem har orken och lusten att kolla på en match i 5 timmar eller ens 3 timmar varje dag i 5 dagar? Vad är det för match? Nä, en match ska inte vara längre än max 2½-3 timmar och Självklart spelas klart samma dag!

 - - - - -

Däremot är det fashinerande hur stora cricketspelarna är i Indien, som by the way är världsmästare. De ska tydligen behandlas som gudar och stämningen och kärleken runt omkring landslaget slår fotbollslandslagens känsla. Fashinerande att det kan bli en sån haus kring en sån sport.

 - - - - -

Ska bli väldigt intressant med dagens footballmatch och jag tror faktiskt att det kan vara väldigt öppet. Dock tror jag att Brancos drar det längsta strået och tar hem matchen. Båda lagen har 6 vinster och 7 förluster däremot har Brancos en bättre chans att nå playoff och där slår viljan till.


 - - - - -


Veckans film: Space Jam

Michael Jordan och Looney toons spelar en basketmatch mot några aliens. Underbar vuxenfilm och får därför 4 Spjut.

 - - - - -

Dryga j*vla comcast, kan ju gå och göra något! Att man orkar vara dryg inte inte gå kunden tillväga, SUCK.

 - - - - -

Take care and may God bless you all


Bäckström Washington

Tänkte bara göra ett inlägg att vår unge nye stjärnspelare Nicklas Bäckström stod för 3 poäng när han gjorde ett mål och två assist när Washington slog Atlanta.

En annan intressant kommentar från kommentatorerna var att han var en "decent rookie". Kanske inte ska tro att han är det bästa som har hänt svensk hockey. Han är ju t ex inte i närheten av Alexander Ovechkin...

 - - - - -

Bara hoppas att Jason Campbell kommer tillbaka snart, kan behövas om hoppet för Redskins ska leva vidare...

Hookah

Då har Mr Barua lämnat Hamptons och 306 för att återvända hem till varma Indien. En tung förlust och vem ska man nu diskutera Sensex och stock market med nu då?

 - - - - -

Nattens film: Hooligans
No further comments, bra film.

Dagens film: Crash
Vet inte när jag såg en film med så många kända skådisar i. Alla är nog kända även om jag bara känner igen 15-20 av dom. Behandlar rasfrågor där poliser och politiker får behandla frågan svarta och vita. Mycket bra film och förtjänar därför 4½ Spjut

 - - - - -

Undrar vad man ska göra med rummet när det nästan blir tomt, är ju bara det i en vecka men ändå...

 - - - - -

Igår röktes det hookah (vattenpipa) för fulla muggar, en väldigt trevlig och inte minst social grej. Var även kul att glöggen uppskattades av våra icke svenska studenter.

 - - - - -

Kanske dags att lägga på ett kol så att sist veckan inte blir tråkig med allt plugg...

 - - - - -

Take care and may God bless you all

Walter for President

Dag två med snö på gator och torg och kylan var bitande kall. Tro fan att jag skulle glömma handskar och halsduk då! Typiskt!

 - - - - -

Kul att Redskins lyckades vinna efter 4 torsk i rad. Chicago stod för motsåndet men Redskins malde ner dem och vann slutligen med 24-16.

 - - - - -

Då var nästan alla julklappar inhandlade, riktigt nice, "man blir ju glad", eller? Jaaaaaaaaaa, klart man blir...

 - - - - -

Kvällens film: Ondskan
No further explanation needed.

 - - - - -

Walter for Presiden! "Jeff Dunhams" vill säga...
http://www.jeffdunham.com/walter.php?poll=1

 - - - - -

Kul att kunna följa julkalendern på nätet, var ju bra många år sedan man följde den...

 - - - - -

DAMN vad glögg är underskattat, två flaskor till införskaffades idag, MMMMMMMMM

 - - - - -

Take care and may God bless you all

Första snön

Då föll första snön över Washingtons gator idag. Frågan är huruvida den kommer ligga kvar eller blir vinterns plåga i form av slask? Kanske att man får skynda sig att springa ut och göra snöänglar.

 - - - - -

Då visade det sig att sista lektionen i Business läraren var avklarad i samband med den muntliga presentationen av stock marketen. Nu börjar det nalkas jul och ledighet, wii

 - - - - -

Snart bär det av till fashion centre för att se om det kommit in några nya produkter som de lovat kring S. Taylor.

 - - - - -

Får se hur kul Ryssland kan vara, känner mig väldigt taggad inför uppgiften att söka info.

 - - - - -

Den för tillfället, i särklass, roligaste på youtube måste vara Jeff Dunham med hans "dockor".
http://www.youtube.com/watch?v=iyVPse-HDxo&feature=related

 - - - - -

Glöggafton för att visa härliga sidor som indier annars missar...

 - - - - -

Take care and may God bless you all


Emotional Day slutade i förlust

Då sitter man här på söndagskvällen och konstaterar att jag såhär dags om två veckor sitter på ett plan någonstans påväg till Göteborg. Inte lång tid kvar innan julfirandet börjar. 

 - - - - -

Den kallades för Emotional Day. Första matchen efter att Taylor avlidit. Redskins förlorade fjärde matchen irad idag när Buffalo med 8 sek. stod för ett field goal som gjorde att de vann med 17-16. Det var stort att Redskins ställde upp med 10 man och en lucka där den förre Safetyn Sean Taylor annars skulle stått. Spelarna och ledarna i Redskins hade även märken med siffran 21 på hjälmar och tröjor, så hade även Buffalo.

 - - - - -

Jahopp då väntar jag på att den fantastiskt underbara och årliga (?) snön ska komma så man inte behöver kila runt i svinkallt väder utan mysfaktorn snö. Trodde nästan det idag kunde bli aktuellt med det när det var svinkallt och det duggade, men icke sa nicke.

 - - - - -

Lucia utspelade sig i House of Sweden med små stånd där det bl a såldes lussekatter och andra saker som finns att tillgå i Sverige såhär års. Ett fint luciatåg med vacker sång :)

 - - - - -

Många julklappar som köpts, bara några få kvar och det är ju underbart att vara utlänning i USA. Sorry, men inga clues här inte ;-)

 - - - - -

Kul vecka som väntar... eller inte

 - - - - -

Take care and may God bless you all

RSS 2.0