Youtube skippar Sverige och FRA

Blev riktigt förvånad när jag skulle kika på en youtube video, en musikvideo som en amerikansk kompis föreslagit och när jag klickar på den och ska "komma in" står det att den inte kan visas i mitt land. ???? wtf????  Det var en amerikansk som om USA "typ", vet ju som sagt inte eftersom jag inte kommer in men wtf???? varför ????
Störande, har säkert med dumheterna FRA att göra.

 - - - - -

Stör mig något så kopiöst på hur man behöver ett foto till ambassaden som ska vara ett visst mått men att fotobutiken kräver 4 bilder, 3 onödiga med andra ord för 300 kr. 400 kr för ett producera fram ett nytt pass? verkligen?

 - - - - -

Lagade mig några riktigt härliga bitar blodpudding och självfallet lingonsylt till detta. Var alldeles för länge sedan man åt det, blir ju inte av att man har en variation á mellanstadiet skolkök. Nostalgi.

 - - - - -

Förbaskad på hur mycket det nu kostar att åka buss i Borås. Helt tokigt är det. En ökning med 25% sedan förra sommaren och nästan 40 kr en lördagkväll. Blir ju fan snart billigare med svarttaxi om de fortsätter i den här takten.

 - - - - -

Var i helt chocktilstånd när solen sken både idag och igår, något stort håller på att hända, sol i Sverige på sommaren? Bäst att nypa sig i armen en extra gång...

 - - - - -

Kikat på några filmer sedan sistens och några väldigt bra.


Kung fu Panda - Galet rolig animerad film om en panda som ska rädda en by från en hemsk tiger.

Prom Night - Skräckfilm i klassisk regi med några fräscha high school kids som ser ut att vara fem år äldre som sen en efter en mördas.

Vantage Point - Ett fredsmöte hålls i Spanien och USAs president blir skjuten. Lite halvjobbig inspelning där man får följa storyn från 6 olika vinklar och personer.

Forgotten Sara Marshall - Riktigt skön komedi om en kille som blir dissad av Sara Marshall som är en kändis. Han drar till Hawaii och träffar på henne där med en av hennes älskare men han vill ju komma över henne så han börjar dejta  den heta receptionisten.

Illegal Tender - Mexikansk brud flyr sitt gamla liv när hennes man dödas och hennes unge växer upp rikt, till skillnad från hur det var tidigare. Dock tvingas familjen ständigt fly då hennes mans mördare ständigt är ute efter resterande familjemedlemmar.

300 - Skulle vara en storhetsfilm och maffig och visst tyckte jag den var maffig och många sköna scener bjöds man på...

Insanitarium - Peter Stormare spelar galen mentalsjukhuschef och testar olika prover på sina patienter. En kille som vill träffa sin syster skadar sig själv och spelar mentalt sjuk för att komma in och senare kunna rymma med henne men som förväntat sker saker och ting inte riktigt som han hade tänkt och han blir "en av dom".

Hancock - Will Smith spelar en alkoholiserad superhjälte som kan göra praktiskt vad som helst. 'Allmänheten klagar mest på honom för att han inte gör det tillräckligt bra eller är försiktig nog, underhållande och småkul men ingen kanonrulle.

Wargames - Förmodligen den sämsta av alla filmerna jag nyligen kikat på. En unge på kanske 16 spelar ett spel på internet och vinner en massa pengar men  när företaget ser var pengarna kommer ifrån börjar de sökandet. Denna dator/server som företaget har är helt självgående och det finns inte direkt något som kan stoppa den, den har "känslor" osv. Käzz är det rätta ordet.

 - - - - -

Take care and may God bless you all


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0